TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Sterowniki do Realtek High Definiton Audio Bus

Sterowniki do Realtek High Definiton Audio Bus
« dnia: 28 Maj 2009, 07:38:46 »
Witajcie ;)

Posiadam płytę główna z Serii ASUS M2V K8T890. Wszystkie sterowniki do niej działają bz problemu, lecz jest problem ze sterownikiem do dźwięku, a mianowicie Realtek.
Co dziwniejsze, pod wersją 7000 działało, a pod RC jest jakiś problem, wyskakuje błąd, że sterownik przestał działać.

Czym to może być spowodowane?

Pozdrawiam, Bartosz...

Odp: Sterowniki do Realtek High Definiton Audio Bus
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Maj 2009, 09:08:59 »
Ściągnij sobie najnowsze sterowniki z numerkiem 2.24 które oficjalnie wspierają windows 7.

« Odpowiedź #2 dnia: 28 Maj 2009, 12:15:24 »
Witam serdecznie.

Od wczoraj jestem posiadaczem w7 rc i mam problem własnie z dźwiękiem. Na jakiś forum znalazłem poradę żeby sciagnąc sterowniki ze strony relateka i uruchomić w trybie zgodności z vista jako administrator. Słuchawki mi działają, a głośniki nie... Non stop ściągam najnowsze aktualizacje. Jakieś propozycje?

Pozdrawiam :)

PS :mam relatek hd ale doszedłem do wniosku, że nie oplaca sie zaśmiecać forum nowym tematem :)
« Ostatnia zmiana: 28 Maj 2009, 12:19:47 wysłana przez Legl »

« Odpowiedź #3 dnia: 29 Maj 2009, 09:34:11 »
Witam serdecznie.

Od wczoraj jestem posiadaczem w7 rc i mam problem własnie z dźwiękiem. Na jakiś forum znalazłem poradę żeby sciagnąc sterowniki ze strony relateka i uruchomić w trybie zgodności z vista jako administrator. Słuchawki mi działają, a głośniki nie... Non stop ściągam najnowsze aktualizacje. Jakieś propozycje?

Pozdrawiam :)

PS :mam relatek hd ale doszedłem do wniosku, że nie oplaca sie zaśmiecać forum nowym tematem :)

Aktualizacje aktualizacjami a zainstalowałeś te sterowniki które wymieniłem wyrzej?

« Odpowiedź #4 dnia: 29 Maj 2009, 11:05:41 »
Nowa wersja sterowników Realtek High Definiton R 2.30 do Windows 7 / Vista

1.Akceptujemy
2.Next
3.Next
4.Pobieramy wciskając Site 3
http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false
« Ostatnia zmiana: 11 Sierpień 2009, 19:01:02 wysłana przez Rafal05 »

« Odpowiedź #5 dnia: 03 Czerwiec 2009, 13:03:21 »
Już all ok
( jedynie problemy z mikroonem ale to juz przeżyję ;P )

Pozdrawiam i dziękuję.

Offline woox

« Odpowiedź #6 dnia: 05 Czerwiec 2009, 15:30:00 »
hej, mam wielka prosbe, moglby ktos sciaganac i umiescic na np. rapidze te streowniki bo za kazdym razem co proboje to mi blad wyskakuje, dzieki z gory

« Odpowiedź #7 dnia: 05 Czerwiec 2009, 23:37:08 »
Mógłby ktoś tutaj umieścić ten sterownik z 2.26? Na sendspace.pl najlepiej. Nie mogę pobrać z tej strony :/

Z góry dziękuje

« Odpowiedź #8 dnia: 06 Czerwiec 2009, 00:04:14 »
Przekopałem neta i nigdzie nie znalazłem wersji 2.26 , a pobieranie z  oficjalnej strony chwilowo nie działa. Poczekajmy do jutra może naprawią. Na razie dostępna jest jedynie wersja 2.25
http://www.softmania.pl/program-1352-realtek.html?gclid=CKTfytWO9JoCFYEI3godoWx4ew#m

« Odpowiedź #9 dnia: 06 Czerwiec 2009, 00:12:36 »
Mogę 1kk razy instalować tą wersje 2.25, głos się wgra i działa. 3 razy włacze i wyłącze kompa i mam to samo :/

« Odpowiedź #10 dnia: 06 Czerwiec 2009, 00:34:39 »
U mnie dzwięk jest ale nie działa mikrofon , więc na razie jadę na systemowych przynajmniej wszystko działa

« Odpowiedź #11 dnia: 06 Czerwiec 2009, 07:23:23 »
Wiesz ja mam urządzenie Realtek ALC660 i płytę główną ASUS m2v K8T890.

Pod wersją Build 7000 wszystko działało, no oprócz tego mikrofonu, ale to się dało przeżyć. Niedziałał Skype i tyle, teraz działa mikrofon i wszystko, ale tylko jakiś czas... :/
Wrzuci ktoś na sendspace.pl wersje sterowników 2.26?

Offline matys1

• 275
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Czerwiec 2009, 08:14:16 »
Sprawdz czy w zaawansowanych ustawieniach mikrofonu masz wybrane 2-kanalowe, 16-bitowe, 48000 Hz (jakosc DVD)

« Odpowiedź #13 dnia: 06 Czerwiec 2009, 10:32:32 »
Strona Realtek już działa , można pobierać

« Odpowiedź #14 dnia: 06 Czerwiec 2009, 10:44:28 »
Troche mnie nie rozumiecie, nie moge pobrać z ich strony nawet gdy działa.
Możecie wrzucić te stery na sendspace.pl czy to dla was zbyt duży wysilek?