TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

kodeki i filmy w seven

Offline McVein

• 209
Odp: kodeki i filmy w seven
« Odpowiedź #15 dnia: 09 Maj 2009, 11:53:07 »
ś
nawet jeśli problem został rozwiązany to w moim przypadku nie instalowałem żadnych sterowników na win7 i potrafie zmienić kontrast itp przez wmp
wiedz niewiem czemu ten problem występuje a jeśli chodzi  o subedit to może spróbuj przez aegisub??
albo Subtitle Workshop czy jakoś  tak
ez

Bo nie chodzi o zmiane kontrastu itd. z poziomu wmp czy jakiegoś innego odtwarzacza ale z poziomu samego kodeka.

Tak jak np. pisałem wcześniej win 7 ma wbudowany kodek mkv i h264 który blokuje możliwość używania innych kodeków tego typu. Ba nawet i blokuje możliwośc odtworzenia jakiegoś filmu kodowanego na tym kodeku w innym programie niż wmp.
Pozdrawiam wszystkich.

« Odpowiedź #16 dnia: 09 Maj 2009, 13:14:14 »
Ja moge odtwarzać filmy w HD z kontenerów mkv przy pomocy innych playerów niż WMP. Chociażby Best Player + fddshow + Haali Splitter. Mam także mozliwość zmiany wszytskich ustawień z poziomu kodeka (wszystko w ustawieniach fddshow)

« Odpowiedź #17 dnia: 11 Maj 2009, 20:43:10 »
ja nie moge nawet zwyklych filmow odpalic przy uzyciu kodeka ffdshow. Jakikolwiek film i jakikolwiek player i zawsze odtwarza mi windowsowskim kodekiem. Windows wymusza korzystanie z jakiegos enhanced video codec i nic nie jest w stanie zmusić go do korzystania z czegos innego. Jak ktos zna sposob na to - bede bardzo wdzieczny.
« Ostatnia zmiana: 11 Maj 2009, 20:52:04 wysłana przez cactus »

« Odpowiedź #18 dnia: 12 Maj 2009, 08:53:58 »
Przepraszam, a któś próbował kodeków: CCCP? Combined Community Codec Pack - nie mam pojęcia czy będą działały na siódemce ale warto spróbować bo odtwarzają wszystko jak leci :)

Offline matys1

• 275
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Maj 2009, 09:37:39 »
Przepraszam, a któś próbował kodeków: CCCP? Combined Community Codec Pack - nie mam pojęcia czy będą działały na siódemce ale warto spróbować bo odtwarzają wszystko jak leci :)
Ja je instalowalem wczesniej jak testowalem winde i nie zauwazylem problemow teraz juz mam na stale windowsa 7 ale nie instalowalem zadnych kodekow bo te systemowe na razie radza sobie dobrze. Uzywam allplayer 3.5 + ivona

« Odpowiedź #20 dnia: 14 Maj 2009, 01:39:52 »
Właśnie pojawiła się najnowsza (paczka) kodeków specjalnie do Windows 7 . Są to same kodeki bez żadnych dodatkowych  odtwarzaczy do filmów i otwierają praktycznie każdy rodzaj filmu - RMVB , itp..Program w polskiej wersji językowej.

http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/kodeki/Win7codecs.html
« Ostatnia zmiana: 14 Czerwiec 2010, 17:57:00 wysłana przez Mirahz »

« Odpowiedź #21 dnia: 20 Maj 2009, 15:17:05 »
mam nadzięję że napisy też obsługują a przynajmniej .ass

« Odpowiedź #22 dnia: 20 Maj 2009, 15:47:57 »
te orginalne radzą sobie dobrze ,ale niestety nie z .mkv i gorzej z napisami po za tym ok
no dziwie się że nik nie instalował k-lite kodacpack przeciesz mam je na viscie a laptopie i śmigają :D
na win7 mam te co kolega dał dal 7 ale obraz jakiś wyblakły no zobacze jak narazie zostawiam to wspokoju
jak co to wam napisze

Offline McVein

• 209
« Odpowiedź #23 dnia: 30 Maj 2009, 14:09:22 »
Ja juz znalazlłem idealne rozwiązanie zeby oglądać filmy z innych kodekow niż wbudowane i w dodatku przy uzyciu filtrów ffdshow.:) Sciągnijcie sobie win 7 codecs i best player 2.130. Wszystkie filmy są obługiwane wtedy z kodeków zewnetrznych a nie wewnetrznych.
Pozdrawiam wszystkich.

« Odpowiedź #24 dnia: 30 Maj 2009, 17:56:17 »
ja nie mam najmniejszych problemów z K-lite w wersji full plus do tego real alternative, wszystko chodzi i działa pięknie, tak samo zresztą jak na XP ;p i używam albo best playera albo Media Player Classic :)

Offline McVein

• 209
« Odpowiedź #25 dnia: 30 Maj 2009, 19:37:49 »
ja nie mam najmniejszych problemów z K-lite w wersji full plus do tego real alternative, wszystko chodzi i działa pięknie, tak samo zresztą jak na XP ;p i używam albo best playera albo Media Player Classic :)

K-lite mega codecs pack używałem na XP i BsPlayer(nie mylić z Best Playerem) działał jak należy. Natomiast w win seven nie działa chyba ze wyłączy się aero bo używałem starszej wersji tego playera. W najnowszej wersji jest rendering EVR jednak litery w OSD są większe niż być powinny a po za tym nie ma mozliwośi przesunięcia na dół ekranu napisów do filmów. Jakoś nie lubiłe Media Player Clasic ale to kwestia gustów, a o tym się nie dyskutuje. ;)
Pozdrawiam wszystkich.