TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 a sterowniki.. (ASUS)

Windows 7 a sterowniki.. (ASUS)
« dnia: 24 Maj 2009, 23:54:29 »
Witam, jestem nowy czytam to forum od kilku dni teraz piszę ten temat bo nie mogę znaleść nigdzie nic na temat..
No właśnie sterowniki.. Mam Asusa F5 SL niby wszystko w miare dziala choc nie moge sobei zainstalować Power4Gear (ustawienia baterii) przez co moj komp troche slabiaj ładuje gry.. Nie moge kożystać z klawisza "Fn" i audio też jakoś słabo gra..

Offline michau

• 3974
Odp: Windows 7 a sterowniki.. (ASUS)
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Maj 2009, 08:59:15 »
Instaluj sterowniki od Visty jakie dostarcza producent

1. Pobierz sterowniki.
2. Wypakuj je na dysk.
3. Wejdź do menadżera urządzeń i znajdź urządzenie.
4. Kliknij ppm na te urządzenie i wybierz aktualizację sterowników.
5. Wybierz opcję wyboru sterowników z dysku lokalnego.
6. Wskaż katalog w którym ma szukać sterowników.
7. Powinno znaleźć sterowniki w katalogu do którego wypakowałeś sterowniki pobrane ze strony producenta.

[FAQ] Uruchamianie aplikacji jako Administrator
[FAQ] Uruchamianie z kompatybilnością do poprzednich wersji Windowsa

« Odpowiedź #2 dnia: 25 Maj 2009, 18:03:29 »
hmm no właśnie pobrałem od razu do Visty 32 (btw w tej zgodności to mam wybrać sp2? czy sp1?) tylko po instalacji nic sie nie dzialo, i jakby nic sie niezainstalowało .. czyli mogę spróbować poprzez menadżer urządzeń ? Czy np. na danym instalatorze mam dać tą zgodność ?

btw jeśli mam tylko jedne konto na komputerze (administrator) to nie muszę zaznaczać "uruchom jako administrator" ?

btw tak już serio przy okazji i z ciekawości.. Warto/Trzeba/Powinno się mieć ustawione hasło administratora? Bo ostatnio np. miałem problem z systemem (vista) i chciałem wejść do konsoli odzyskiwania systemu to miałem problem, bo nie miałem ustawionego hasła admin. i nie mogłem sie dostać do konsoli. (samo 'enter' też nie skutkowało)

z góry dziękuję za jeszcze jedno odpowiedź, pozdrawiam ;)

edit

power4gear się nie zainstalował..
« Ostatnia zmiana: 25 Maj 2009, 22:46:42 wysłana przez ryyyAv »

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Maj 2009, 19:21:57 »
Próbuj z SP1 lub SP2 albo sama Vista.

btw jeśli mam tylko jedne konto na komputerze (administrator) to nie muszę zaznaczać "uruchom jako administrator" ?

Skoro jest to lepiej zaznaczyć.

« Odpowiedź #4 dnia: 01 Czerwiec 2009, 13:32:13 »
zrobiłem tak ale nic to nie dało.. : /