TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

[Build 7100] Programy nie uruchamiają się w trybie zgodności.

Witam! Wcześniej nie miałem takiego problemu lecz po wczorajszej 'świeżej' instalacji siódemki [RC1.7100 ze strony MS - x64] nie mogę uruchomić żadnego programu w trybie zgodności, a jest mi to do kilku aplikacji potrzebne.

Problem wygląda następująco: wybieram aplikację, ustawiam zgodność powiedzmy z XP SP3, uruchamiam ją i w tym momencie nie dzieje się nic a aplikacja znajduje się w procesach. Nieważne z jakim systemem ustawię zgodność i czy uruchomię jako administrator czy nie, zawsze jest to samo.

Nic nie wyłączałem, nic nie kombinowałem i nie wiem jaka może być tego przyczyna, mają może forumowicze jakieś pomysły? :)

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 11 Czerwiec 2009, 18:59:42 wysłana przez michau »

Odp: Programy nie uruchamiają się w trybie zgodności.
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Czerwiec 2009, 22:30:11 »
Pamiętaj, że to nie jest wersja finalna systemu.
Możesz natomiast z powodzeniem użyć XP Mode. Działa bardzo dobrze.

« Odpowiedź #2 dnia: 08 Czerwiec 2009, 22:37:25 »
Żaden program uruchomiony w trybie zgodności działać nie chce. Na poprzedniej instalacji tej samej wersji [x64 7100] wszystko śmigało jak należy więc nie wiem jaki jest sens w Twoich słowach :)

« Odpowiedź #3 dnia: 08 Czerwiec 2009, 23:05:44 »
Usuwales znak wodny z pulpitu?

« Odpowiedź #4 dnia: 08 Czerwiec 2009, 23:54:56 »
Nie, nie robiłem nic takiego :-[