Jakbym nie pracowala, to przeciez bym tego co wyzej nie napisala. Logiczne.
Ok... Rozumiem że pracowałaś na dpbrym kompie na XP i Viście i XP b. szybko chodzi.... Tylko teraz mi powiedz ile lat dzieli pomiędzy tymi OSami? Zostawanie na XP, tak samo jak np. na IE6 zatrzymuje rozwój... Bo każdy powinien iść do przodu, a nie stać w miejscu, jeżeli uważasz że XP jest super bo szybko chodzi na sprzęcie, który został zmontowany np. 7 lat po jego premierze to gratulacje... A teraz porównaj porównywalne zestawy z ich premier:
XP-128MB RAM Athlon XP 1700+
Vista-2048MB RAM C2D 2,5GHz
Jeżeli zauważysz na tym sprzęcie, że XP o wiele szybciej działa niż Vista na tamtym sprzęcie to wtedy powiem: "Rzucam Vistę dla XP"
Zasłyszane w szkole:
"Tej no, czemu ten plik tak wolno chodzi? U mnie na XP chodziło szybko, a tu jest Vista, to powinno jeszcze szybciej!"
Aż chciałoby się zapytać jak "ten plik szybko chodzi" na Sevenie. Kolejny dowód na niższość Visty.
A teraz, to co mi kolega powiedział:
Mateusz
2009-03-28 17:57:36
niektóre gry tną się na viście
Sebastian
2009-03-28 17:57:43
np. jakie?
Mateusz
2009-03-28 17:57:51
ogólnie vista muli
Sebastian
2009-03-28 17:58:02
na jakim komputerze?
2009-03-28 17:58:05
ile miał lat?
Mateusz
2009-03-28 17:58:09
u mnie na informie tni most wanted
2009-03-28 17:58:14
a kompy sa dobre
Idzie się pociąć... Jeżeli ktoś nie wie od czego zależy szybkość komputera to sorry baby, bo większość ocenia szybkość kompów po:
-pamięci RAM
-daty zakupienia
-(tak to niestety prawda!) obudowie.
Więc nie ma co porównywać XP i Visty...
Proszę o jedno: Nie porównywajcie XP i Visty, które są nie do porównania, a tym bardziej z w7, który ma z górki po premierze Visty, która miała zawyżone wymagania i w7 jest tylko modyfikacją Visty, Vistę i w7 możnaby bardziej porównać, nie do SP jak towiele osób robi, ale raczej do:
-Mac OS X Leopard
-Mac OS X Snow Leopard
Gdzie SL jest modyfikacja Leo, lecz jest za duży na większą aktualizację tylko....