apropo laptopów takie off top
Po egzaminach mam zamiar rozebrać mojego laptopa Toshiba Satellite L100-173 do cześci pierwszych i dokladnie przeczyścic
Mimo, że przedmuchiwałem go powietrzem sprężonym mam na nim na procesorze Caleron M stopni 60C w idle i 80C w stresie.
Ciekawe czy jak rozbiore go, zmienię pastę na AS5 i spowrotem złorze - to czy polepszą się temperatury
hehe
Z laptopami już trudniej o naprawę, bo jak nie masz już gwaracji to jak ci się zepsuje cos w płycie głównej to kapput
Moj laptop ma już swoje lata bo użytkuje go mój braciszek 8 letni od 2 lat, moze dłużej ale juz nie pamiętam i oprocz tego, że jest popękany
to nie działa w nim bateria i dvd-rom a i dodatkowo muszka czarnieje, tzn przepala sie i paski sa na ekranie hehe
ale laptop jako tako działa
Teraz mam dylemat czy warto inwestować w usprawnienie go
Nowa bateria i dvd-rom (rok temu w serwisie gadali o 150-200zł za wymianę ale jak teraz na allegro widze juz o wiele tańsze to skłaniam się ku kupieniu i samemu zmienieniu) czy odposzcznie sobie
Ale, że lubie majstrować przy kompie (ostatnio WC zmajstrowałem sobie) to może i laptopa naprawie
Nawet o nowej matrycy myślałem ale trudno znaleśc w dobrej cenie ;]
Więc pheaton_pl bądz nadziei, ze te twoje problemy przypadkowe, może z winy ramu (bo ram tani jest
ok 40-50zł/1GB sodimm) bo jak się okaze że to wina płyty glównej to zle
A jak masz gwarancje to jeszcze spoko - poprostu zarekalmujesz ;]