TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

[Instrukcja] Instalacja karty DVB Skystar 2 rev. 2.8a pod W7

[Instrukcja] Instalacja karty DVB Skystar 2 rev. 2.8a pod W7
« dnia: 23 Grudzień 2008, 18:59:37 »
Witam, pozdrawiam wszystkich forumowiczów:) Chciałem się podzielić krótkim opisem jak odpalić SS2 na W7 6801 x64, jak i 6956 oczywiście dla tych którzy nie wiedzą jak:) Windows 7 to fajny szybki system, i nie zabardzo mi było z niego rezygnować na rzecz Visty tylko dlatego, że SS2 na viście działa spoko, a na W7 się instalka z płyty wali, i różne kwiatki się działy... Ale do rzeczy:

Potrzebne stery:  najlepiej najnowsze czyli 4.5.0, rozpakowujemy je;

Kartę instalujemy ręcznie przez menedżera urządzeń, a więc Device manager, karta będzie świecić tam jako network controller z żółtym wykrzyknikiem, dajemy prawym Update Driver Software, i potem Browse Computer for driver software, a potem let pick of device drivers from computer, potem have disk i bierzemy plik SkyNetBDA.inf z folderu BDA znajdującego się w rozpakowanej instalce sterowników, klikamy go i instalujemy driver:) Mała uwaga: karta zainstaluje się jako technisat skystar pci BDA jako karta dźwiękowa i video (nie sieciowa)
A potem wystarczy tylko zainstalować najnowszy DVBdream, i po zainstalowaniu go należy jako urządzenie wybrać BDA 2.0 i program nam wykryje kartę bez problemu:) A reszta juz z górki:)

Dlaczego DVBdream? a bo lepiej działa niż prog DVB, który z racji że w W7 jest bodajże framework 3.5, a progdvb był napisany na v 2.0, i niestety wyświetla krzyżyki zamiast niektórych elementów interfejsu, a dvbdream działa jak złoto:)

Przepraszam, że może nieco chaotycznie, ale może komuś pomoże ta instrukcja:)

Mały update:

Na w7 x64 build 7000 problemy, dvbdream nie chodzi jak należy, progdvb też, oba wykrywaja kartę i strasznie się mulą, inne programy nie wykrywaja karty poprawnie (brak sygnału) nie mogą też znaleźć kanałów, ale zwykły DVBViever zainstalowany z osobna z oryginalnej płyty dołaczonej do karty DVB (instalacja sterów jak wyżej ręcznie z folderu BDA) śmiga jak złoto w tym buildzie:)

« Ostatnia zmiana: 12 Styczeń 2009, 23:27:36 wysłana przez freak78 »

Offline michau

• 3974
Odp: [Instrukcja] Instalacja karty DVB Skystar 2 rev. 2.8a pod W7
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Grudzień 2008, 19:05:44 »
Zmieniłem temat żeby było czytelne dla wszystkich, że jest to instrukcja a nie pytanie o pomoc.

« Odpowiedź #2 dnia: 23 Grudzień 2008, 19:26:43 »
Oki, w porządku:)

« Odpowiedź #3 dnia: 03 Czerwiec 2009, 10:26:32 »
U mnie na sterownikach bda nie działa diseq