TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Przejście z zintergrowanej na x1950

Przejście z zintergrowanej na x1950
« dnia: 05 Maj 2009, 20:48:47 »
Witam!

Mam nastepujący problem..
Posiadam zintegrowaną kartę graficzna GeForce 6150 LE i Sapphire Radeon x1950 PRO.
Otóż kiedy zmienię w BIOSie żeby zamiast zintegrowanej karty uruchomiała się x1950 PRO i zrestartuje komputer po ukazania loga Windows 7 widnieje cały czas czarny ekran..
Gdy wybiorę zintegrowaną kartę system uruchamia sie bezproblemowo.. to samo z sterownikami. Poza tym x1950 w ogóle nie widnieje w menedżerze urządzeń ! Co mam zrobić by to zmienić? .. Z góry Dziękuje serdecznie za pomoc.

Offline michau

• 3974
Odp: Przejście z zintergrowanej na x1950
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Maj 2009, 20:51:01 »
W BIOSie ustaw x1950 i uruchom w trybie awaryjnym, wejdź w menadżer urządzeń i odinstaluj kartę graficzną i uruchom ponownie. Teraz powinno się uruchomić bez problemu.

« Odpowiedź #2 dnia: 05 Maj 2009, 21:43:19 »
Udało się uruchomić z poziomu x1950 i odinstalować.. ale windows zainstalował jakieś sterowniki po których musiałem zrestartować komputer i nastąpiła ta sama sytuacja, czyli czarny ekran :/...

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Maj 2009, 09:37:16 »
W trybie awaryjnym instalował te sterowniki?

Gdy uda się uruchomić system to zainstaluj sterowniki sam do tej karty graficznej.

« Odpowiedź #4 dnia: 07 Maj 2009, 15:23:07 »
Otóż Windows sam znajduje jakieś sterowniki i je instaluje automatycznie po czym wyświetla się komunikat informujący o tym że muszę zrestartować komputer by zastosować zmiany. Lecz po restarcie znów pojawia się czarny ekran i nic poza tym.. Próbowałem nawet instalować własne sterowniki ale instaluje się wszystko prócz sterownika ekranu (na końcu wyświetla się log w którym informują że zainstalował się CCC ,coś tam jeszcze i Niepowodzenie instalacji sterownika ekranu..) Oczywiście instalowałem sterowniki do chipset'a.. itp. Tymczasowo zainstalowałem z powrotem XP iż nie mam już pomysłów.. oczywiście przesiedziałam sporo na Google itp.. ale nic na ten temat nie potrafię odnaleźć. Dzięki za pomoc, pozdrawiam:)

« Odpowiedź #5 dnia: 04 Czerwiec 2009, 16:22:16 »
Refresh