Brat ma pewnie bardziej podkrecony procesor i tym samym dzieki bardziej taktowanym pamięciom, które więcej dają z siebie niż twoje mniej taktowane.
Więc wg mnie podobnych ilośc fps nie będziecie mieć mimo tej samej karty graficznej.
A różnice między buildami to prawdopodobnie taki grymas
albo może sterowniki? Masz te same co przed zmianą builda?
A i macie te same karty graficzne ale prawdopodobne wyższe taktowanie procesora brata po podkręceniu jak i całego sprzetu warunkuje lepszym działaniem jego karty od twojej
Jeżeli jestes ciekaw to zrob u brata test 3dmark06 a potem u siebie i zobacz wydajnośc grafiki u niego i u siebie.
pozatym Win7 jest jeszcze w fasie testow no i kwestia sterowników. Jeżeli brat używa XP to sterowniki do jego karty graficznej moga dawać większego kopa kartie niż te na W7 mimo, że już robione pod Win7 przez amd/ati to i tak to nie sa w 100% stabilne stery jak to jest w XP.
Troche pogmatwane
ale wybacz bo senny jestem
Ja tam na W7 w grach nie narzekam, chociaż przyznam, że grając pol roku temu w Crysis lepsze wyniki były w XP ale to wiadomo, bo to wszystko kwestia sterowników i jako tako całego systemu a wtedy dopiero początku były testow. Dlatego wtedy stworzyłem soie XP na osobnej partycji
Mam 1TB w kompie wiec nie narzekam na brak miejsca
No ale oprocz Crysisa w innych grach przy moim HD4850 nie odczuwam, żadnych męczących spadkow wydajności. Moze dlatego ze nie grywam w strzelanki
tylko raczej w PES'a09
ale i tak rzadko ram w inne gry
Cóż starośc nie radość