TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Menu start czy mozna ustwic klasyczne jak w xp??

Menu start czy mozna ustwic klasyczne jak w xp??
« dnia: 04 Czerwiec 2009, 13:06:09 »
witam chodzi mi o to zeby ustawic menu start tak ze po najechaniu na wszystkie programy otworzyla sie lista w nowym oknie a nie w tym samym.

Odp: Menu start czy mozna ustwic klasyczne jak w xp??
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Czerwiec 2009, 13:26:53 »
Miałem, powiedzieć, że normalnie, jak w Viscie, zmieniasz w właściwościach, ale sprawdziłem i tej opcji jakoś tak nie ma :D

Tak szczerze to spróbuj się do nowego przyzwyczaić, jest dużo wygodniejsze, Zamiast szukać mozolnie Offica, wciskam logo windows, piszę 'word' wciskam enter i jest. I w to pole można jeszcze wpisywać komendy, takie jak w okienku "Uruchom" (nie trzeba go już włączać).

« Odpowiedź #2 dnia: 04 Czerwiec 2009, 13:39:15 »
dzieki za szybka odpowiedz ,chyba microsoft juz zrezygnował ze starego wyswietlania listy programów w menu start bo viscie jeszcze byla opcja do zmiany.W takim razie zaczynam sie przyzwyczajac do nowego:)

« Odpowiedź #3 dnia: 06 Październik 2009, 13:33:44 »
Tak szczerze to spróbuj się do nowego przyzwyczaić, jest dużo wygodniejsze
Co kto lubi. Ja akurat wolę starsze.

Więc, jeśli ktoś zna sposób na mój problem to będę zobowiązany.

Offline KilKr

• 274
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Październik 2009, 16:32:24 »
Z tego co mi wiadomo klasyczne menu start w Windows 7 już nie występuje. Jedyne sposoby to kombinowanie, np: http://www.howtogeek.com/howto/2227/get-the-classic-start-menu-in-windows-7/