Przeinstaluj Windowsa i zainstaluj drukarkę z najnowszymi sterami pod odpowiednią Viste, ew. kup nową drukarkę lub zmień system...
Drukarki nowej nie kupię, poza tą mam jeszcze trzy. Ten HP 710C jest jednak bardzo ekonomiczny - napełnienie jednego kartridża (42 ml) kosztuje mnie niecałe 2,60 zł. Starcza na bardzo długo. Poza tym sprzęt jest podpięty pod serwer wydruku i można drukować na nim z dowolnego komputera w sieci domowej. Wygodne ...
Systemu zmieniać również nie zamierzam - nie chcę instalować pirackiego oprogramowania, komputer jest w 100% 'czysty'.
Windows 7 w wersji testowej popracuje sobie na nim aż do wygaśnięcia, potem głównym systemem stanie się pewnie Ubuntu (które funkcjonuje na tym sprzęcie równolegle, ale nie jest przez nikogo z rodziny zbyt chętnie wykorzystywane
).
Przeinstalowanie systemu ... hmmm. Rzecz w tym, że dopiero co się za to zabrałem. Problem pojawił się na samym początku, na czystym systemie. Kombinowanie w niczym nie pomogło - jak było, tak jest. Świeża instalacja, zero bałaganu ... i klops.
Generalnie - mi chodzi bardziej o problem z Windows Update niż o brakujące sterowniki.
Nie sądzę, żeby to był jakaś super hiper skomplikowana rzecz - niestety nie wpadłem na żadne rozwiązanie.
Nie ja jedyny mam podobny problem - znalazłem już wcześniej wątek, w którym ktoś inny miał identyczne kłopoty na Windows 7 Build 7100.