TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Brak partcji ???

Offline woox

Brak partcji ???
« dnia: 08 Czerwiec 2009, 14:37:41 »
Hej, po zainstalowaniu W7 zniknela mi partyja, probowalem znalesc w start/all programs/administrative tools/storage/disck managment ale nie mam takiego czegos, moglby ktos podaj gdzie mozna znalesc ta partycje ???

Offline matys1

• 275
Odp: Brak partcji ???
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Czerwiec 2009, 14:43:34 »
Tego nie ma?
PPM na moj komputer/zarzadzaj/zarzadzanie dyskami.

A propos taki maly offtop przy okazji moglby ktos zobaczyc czy mam dobrze partycje zalozone, chodzi czy ma byc logiczne czy podstawowe (2 dyski)
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwiec 2009, 14:49:11 wysłana przez matys1 »

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Czerwiec 2009, 15:09:45 »
Nie rozumiem... Nie da się źle podzielić dysków, bo windows to uniemożliwia i takie tu przypomnienie: na jednym dysku można stworzyć:
-4 partycje podstawowe
-3 partycje podstawowe + 1 logiczna(w której skład moze wejść do 120kilku dysków logicznych(chyba taka liczba dysków logicznych, ale nie mam pewności)). ;)
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

Offline Czujny

• 764
  • zast. red. prow. Komorkomania.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Czerwiec 2009, 15:25:20 »
Paragon Hard Disk Manager czyni cuda, wiem z doświadczenia ;)
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

Offline matys1

• 275
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Czerwiec 2009, 15:32:03 »
Nie rozumiem... Nie da się źle podzielić dysków, bo windows to uniemożliwia i takie tu przypomnienie: na jednym dysku można stworzyć:
-4 partycje podstawowe
-3 partycje podstawowe + 1 logiczna(w której skład moze wejść do 120kilku dysków logicznych(chyba taka liczba dysków logicznych, ale nie mam pewności)). ;)
Na pierwszym dysku mam 1 podstawowa i 2 logiczne a nie powinno byc 3 podstawowe?

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Czerwiec 2009, 18:12:48 »
Masz 1 podstawową i 1 rozszerzoną, w skład której wchodzą 2 logiczne dyski. Ale nic się nie dzieje. Spokojnie,u mnie na drugim kompie jest tak samo jak u ciebie jest. ;)
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

Offline Sotom

• 1113
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Czerwiec 2009, 18:15:33 »
Hej, po zainstalowaniu W7 zniknela mi partyja, probowalem znalesc w start/all programs/administrative tools/storage/disck managment ale nie mam takiego czegos, moglby ktos podaj gdzie mozna znalesc ta partycje ???

Nie masz czego? Tej opcji czy tej partycji tam nie ma?
Jak partycji to musisz uzyc jakiegos progsa do partycjonowania i zobaczyc czy nie jest np ukryta badz wylaczona.

matys masz wszystko w porzadku :)