TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z tworzeniem sieci w Windows 7.

Problem z tworzeniem sieci w Windows 7.
« dnia: 08 Czerwiec 2009, 16:15:06 »
Witam,
zainstalowałem Win7 64bity na nowym komputerze z dwoma kartami sieciowymi Marvella Yukon 88E8056 zintegrowanymi na płycie.
Chce by Internet z modemu, był podłączony do jednej karty, a druga miałaby obsługiwać sieć domową, do której komputery podłączone byłyby przez Huba,
skonfigurowanie tego ustawienie na Viscie 64 bity również zainstalowanej na tym samym komputerze obyło się bez problemów.
Problem polega na tym, że w Siódemce jedna karta przydziela mi IP z Internetu, natomiast druga karta nie przydziela mi IP sieci domowej. Załączam screena.

Z gory dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam.

Odp: Problem z tworzeniem sieci w Windows 7.
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Czerwiec 2009, 16:26:12 »

Ustaw obie sieci jako domowe, albo w firmie (nie robi dużej różnicy) wejdź w "Zmień ustawienia karty sieciowej" Zaznacz obie karty, i daj połączenia mostkowe, powinno działać. A tak szczerze mówiąc to jak zrobiłeś to na Viście to czemu nie możesz na Sevenie. Przecież jest tak samo.

« Odpowiedź #2 dnia: 08 Czerwiec 2009, 18:05:02 »
Już zczaiłem o co chodzi. Na viscie nie ma mostka jest poprostu udostępnianie internetu (ICS) i komputer sam przypisuje IP hosta sieciowego, problem w tym, że na Viscie mam dokładnie tak samo ustawione jak na 7-emce, jeżeli na Viscie wyłącze ICS to przydziela adres 169.xxx.xxx.xxx taki sam jak w Siódemce z włączonym lub wyłączonym ICS.

« Odpowiedź #3 dnia: 09 Czerwiec 2009, 17:01:03 »
Odświeżam temat.
To jak ktoś wie jak zrobić albo może ma Udostępnianie Internetu (ICS)? bo mi nie działa.