TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Polecenie szukaj

Polecenie szukaj
« dnia: 09 Czerwiec 2009, 10:17:34 »
Nie mogę znaleźć w Windows tego polecenia. Chodzi mi o wyszukiwanie po rozmiarze,zawartości pliku czy rozszerzeniu. W XP było to w menu start. W w7 w menu start okno wyszukaj pliki lub foldery jakoś dziwnie to wyszukuje. Np wpisując net.* (czyli nazwa net i dowolne rozszerzenie) znajduje mi pliku np: net_dime, network_cmd, netvpom itp. a prawidłowego pliku typu net.exe, net.com nie znajduje. Nie chce instalować dodatkowego oprogramowania typu np MC tylko do wyszukiwania poradźcie czy jest w W7 to stare dobre "wyszukaj"??

Offline michau

• 3974
Odp: Polecenie szukaj
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Czerwiec 2009, 10:21:39 »
Pierwsze co mi znalazło to net.exe więc wszystko jest ok.

Prawy górny róg każdego Folderu.
« Ostatnia zmiana: 09 Czerwiec 2009, 10:23:24 wysłana przez michau »

« Odpowiedź #2 dnia: 09 Czerwiec 2009, 10:28:44 »
Prawy górny róg okna folderów  - mogę dodać filtry ale tylko po rozmiarze i po dacie modyfikacji a co z filtrem po zawartości w środku pliku. Ponadto tamta wyszukiwarka nie wyszukuje plików tak jak powinna a mianowicie:

Wpisując net.* (czyli nazwa pliku net i dowolne rozszerzenie) znajduje mi pliku np: net_dime, network_cmd, netvpom itp. a prawidłowego pliku typu net.exe, net.com nie znajduje.

Tutaj szukam konkretnego pliku - net.exe
« Ostatnia zmiana: 09 Czerwiec 2009, 10:46:54 wysłana przez pawkrol »

« Odpowiedź #3 dnia: 09 Czerwiec 2009, 15:25:58 »
to prawda, odpowiedzi na zapytanie są mierne. W ogóle ta "szukajka" nie rozumie gwiazdki, bo i gwiazdka w tym przypadku jest niepotrzebna, bo tak czy siak wyrazenie jest szukane w całej nazwie pliku(folderu). Przydałby się bardziej zaawansowany "szukacz".