Zapewne subiektywme, tym bardziej, że ogromny odsetek społeczeństwa komputerowego nie odczuwa różnicy w jakości mp3 320Kbps a 96/128Kbps co dla mnie jest mocno odczuwalne, oczywiste i w ogóle. Tak, też czytałem że to to samo tylko wystarczy oprogramowanie zmienić
Tą 2ZS chyba już ciężko znaleźć (nie korzystam z allegro
).
No tak jak mówię - bez jakichś profesjonalnych nawyków (no może prócz kilku ale akurat dla nich nie muszę mieć dobrej karty dźwiękowej
) a więc cele czysto rozrywkowe. Słuchanie muzyki, gry komputerowe filmy DVD, jeżeli chodzi o te czynności związane z dźwiękiem
Co do głośników to na razie nie planuje ich zmieniać, tym bardziej nie na szybko, nie na tanie i to nie jest konieczne. Moja dziewczyna kupiła sobie rok temu 5.1 Logitecha jakieś dość drogie i osobiście muszę stwierdzić, że moje stare głośniki z wieżą dają lepszy efekt dźwiękowy, pomimo że to nie dźwięk przestrzenny
Generalnie ojciec zaraził mnie takimi audiofilskimi nawykami i raczej się śmiejemy z tych wszystkich plastikowych dodatków do komputerów czy "kina domowego za 400 zł".
Także głośniki na razie by zostały ale podkreślam, jakość dźwięku jak na poziom przykomputerowych głośników jest bardzo dobra a nie mam zamiaru stawiać w pokoju tego co w salnie zafundował sobie ojciec (kultowe fantastyczne drewniane głośniki ze starych czasów kiedy nie stawiano na plastikowy szmelc
)
P.S. Niektóre gry oferują włączenie trybu EAX. Czy ta funkcja dużo daje w rozrywce? ;>