Witam,
Problem mam taki. Windows 7 RTM PL instalowałem najpierw na laptopie Toshiba Satellite i poszło o dziwo bardzo sprawie i szybko - tak 40 min i po sprawie.
Potem z tego samego nośnika próbowałem zainstalować na komputerze stacjonarnym o konfiguracji... postaram się jak najdokładniej:
Procesor : INTEL CORE 2 QUAD Q8200
Płyta główna: ASUS P5Q SE PLUS
RAM : DDR2 4 GB 1000MHZ DUAL G.SKILL PI CL5
Karta muzyczna (być może jest problemem ) SB AUDIGY I
Dysk: HDD SAMSUNG 1TB HD103UJ 7200 SATAII (podzielony na 3 partycje... ta pod Windows 7 ma 50GB)
Karta graficzna : GAINWARD RADEON HD4850
Karta TV (być może też to problem) LEADTEK WINFAST TV2000XP GLOBAL FM
Fakt,że zanim wyskakują opcje instalacji języka to trzeba poczekać z 10min pominę, bo tak się zdaża... ale po drugim resecie mam czarny ekran już 2 godziny...
Po pierwszym resecie dysk zaczął pracować intensywnie, od razu wygasił się monitor (HP 2475 podłączony przez DVI) zgłaszając brak sygnału... potem dysk pracował dalej, komputer się zresetował i po drugim resecie dysk już nie pracuje właściwie, wisi tak od ponad 1.5 godziny (czasem dysk pojedyńczo "mignie".)
Zresetowałem na siłę, wykręciłem kartę muzyczną i kartę TV... puściłem z profilu awaryjnego i napisało, że proces instalacji nie został zakończony... znowu reset i znowu ekran się wygasił (brak sygnału) i znowu czarno zupełnie - od wielu minut.
Macie może jakiekolwiek pomysły? XP działa bez problemu i bez problemu się instaluje.
Z góry wielkie dziękuję za pomoc.