TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Microsoft proponuje Windows bez Internet Explorera

Odp: Microsoft proponuje Windows bez Internet Explorera
« Odpowiedź #45 dnia: 12 Czerwiec 2009, 16:00:41 »
Dokładnie ;) Dużo lepszym pomysłem byłaby mozliwość całkowitego odinstalowania przeglądarki...

Offline Wojtek

• 309
« Odpowiedź #46 dnia: 12 Czerwiec 2009, 16:09:27 »
Dokładnie ;) Dużo lepszym pomysłem byłaby mozliwość całkowitego odinstalowania przeglądarki...

Tylko po co :) ?
Aż tak przeszkadza swoim istnieniem?
Ten 'zły' i 'niedobry' Windows Media Player też bardzo przeszkadzał ... ile znasz osób, które kupiły wersję 'N' systemu Windows? Jakiej Ty używasz? :)
Pozdrawiam,
Wojtek

Niedostępny przez najbliższe tygodnie/miesiące. Nie będę odpisywał w subskrybowanych wątkach, nie będę odpisywał na wiadomości prywatne.

« Odpowiedź #47 dnia: 12 Czerwiec 2009, 16:26:01 »
Nie chodzi o to... sam uzywam tylko i wyłącznie IE :) Po co odrazu wywalać IE z systemu? ;| Lepiej dać uzytkownikowi mozliwość jego odinstalowania juz na starcie, po zainstalowaniu systemu.

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
« Odpowiedź #48 dnia: 12 Czerwiec 2009, 16:28:56 »
jestem pewien ze jesli nieszczesny pomysl Ke dojdzie do skutku to Microsoft bedzie dolaczał przegladarke IE do nowych kompow na plytach CD badz bedzie mozna ja bezplatnie zamowic na stronie Microsoftu :] tak działa powazna firma, nie pozwoli ona na utrate klienta :]

No to może będzie, jak z w95, do którego kiedyś dodawali płytę z IEdo płytki z windą. :D

Czemu nie oskarżą Apple o to, że po instalacji systemu mamy Safari?

No Appleto powinni pierwsze pozwać, bo dodają setkę programów, nie niezbędnych, ale użytecznych, jednak... Jest to system raczej niszowy(kilka %) więc KE raczej ich nei pozwie bo nie mają monpolo na ssystemy operacyjne. :D
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

Offline Gustaw

• 203
  • no pain, no game...
« Odpowiedź #49 dnia: 12 Czerwiec 2009, 17:04:54 »
Mogłiby tez poprostu przy instalacji czystego systemu pytać użytkownika" czy zainstalowac na tym komputerze przęglądarkę IE czy (teraz symuluje, aplikacje "np. Windows abc" ktora pozwoli połączyć się tylko z oficjalnymi stronami przegłądarek (Mozilla, Opera Software)  i sciagnąc "wymarzonego fireshita")". Taka opcja wydaje się być najlepsza. Mamy w tym wypadku alternatywę (wybór) na wybranie albo IE albo shit  ;)
« Ostatnia zmiana: 12 Czerwiec 2009, 17:07:20 wysłana przez rav2187 »

Offline Wojtek

• 309
« Odpowiedź #50 dnia: 12 Czerwiec 2009, 17:16:03 »
A jaki w tym wszystkim cel?
Różnych wariantów można opracować tysiące, ale prawda jest taka - prywatna firma otrzymuje idiotyczny nakaz zmiany swojego produktu, bo coś nie podoba się w nim biurokratom-złodziejom z UE. Absurdalne kary nałożone na Microsoft liczone są w setkach milionów euro (suma kar zasądzonych przez uniokomunę przekracza wyraźnie kwotę miliarda euro).
Pozdrawiam,
Wojtek

Niedostępny przez najbliższe tygodnie/miesiące. Nie będę odpisywał w subskrybowanych wątkach, nie będę odpisywał na wiadomości prywatne.

« Odpowiedź #51 dnia: 12 Czerwiec 2009, 17:26:42 »
Cerl jest właśnie taki, aby od Microsoftu wyłudzić ewentualną kwotę ;P

Offline Gustaw

• 203
  • no pain, no game...
« Odpowiedź #52 dnia: 12 Czerwiec 2009, 17:28:43 »
A jaki w tym wszystkim cel?
Różnych wariantów można opracować tysiące, ale prawda jest taka - prywatna firma otrzymuje idiotyczny nakaz zmiany swojego produktu, bo coś nie podoba się w nim biurokratom-złodziejom z UE. Absurdalne kary nałożone na Microsoft liczone są w setkach milionów euro (suma kar zasądzonych przez uniokomunę przekracza wyraźnie kwotę miliarda euro).

Kolego, ale KE działa z prośby kogoś (lub nakazu) to jakaś zjebana firma jak mozilla albo inne jej podobne , płaczą do wszytkich instytucji ze to ze tamto , ze MICROSOFT zrobil coś swojego i musi to zmieniać , to jest paranoja, tak zawsze bylo jak cos jest dobre to zaraz to przejmuja cwele z polityki albo urzedasy i pozniej to niszcza ;/ ptfu

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
« Odpowiedź #53 dnia: 12 Czerwiec 2009, 17:31:49 »
No i właśnie, nie rozumiem nadal tego... To jest jak szantaż. To tak jakbym założył sklep i sprzedawał wyłacznie mleko z 3,2% tłuszczu i by przyszedł urzędnik z UM i powiedział, że mam zapłacić karę za niesprzedawanie mleka z 0% tłuszczu i nakazał mi zacząć sprzedaż takowego produktu. Nikt nikogo nie zmusza do Windowsa, a przecież kupujac komputer\instalując OS z Redmond akceptujemy licencję i co do tego ma KE, że ja chcę z IE czy nie? Jak nie chce to są alternatywy jak Mac OS X czy Linuxy...
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

Offline Wojtek

• 309
« Odpowiedź #54 dnia: 12 Czerwiec 2009, 18:02:47 »
No i właśnie, nie rozumiem nadal tego... To jest jak szantaż. To tak jakbym założył sklep i sprzedawał wyłacznie mleko z 3,2% tłuszczu i by przyszedł urzędnik z UM i powiedział, że mam zapłacić karę za niesprzedawanie mleka z 0% tłuszczu i nakazał mi zacząć sprzedaż takowego produktu. Nikt nikogo nie zmusza do Windowsa, a przecież kupujac komputer\instalując OS z Redmond akceptujemy licencję i co do tego ma KE, że ja chcę z IE czy nie? Jak nie chce to są alternatywy jak Mac OS X czy Linuxy...

Jest dokładnie tak jak napisałeś. Usprawiedliwieniem będzie tu fakt, że w danym osiedlu opanowałeś powiedzmy 36,987124% rynku (ale nie martw się, 36,987123% rynku nie będzie monopolem :P).

Kolego, ale KE działa z prośby kogoś (lub nakazu) to jakaś zjebana firma jak mozilla albo inne jej podobne , płaczą do wszytkich instytucji ze to ze tamto , ze MICROSOFT zrobil coś swojego i musi to zmieniać , to jest paranoja, tak zawsze bylo jak cos jest dobre to zaraz to przejmuja cwele z polityki albo urzedasy i pozniej to niszcza ;/ ptfu

Nie musi działać z niczyjego nakazu. Postępowania antymonopolowe wszczynane są również z urzędu.
Pozdrawiam,
Wojtek

« Odpowiedź #55 dnia: 12 Czerwiec 2009, 19:12:14 »
Według mnie to Microsoft powinien umieścić instalator IE na tym samym dysku DVD co Windows 7. Sprawa byłaby prosta - po instalacji Windowsa, użytkownicy, którzy chcieliby mieć IE na swoim komputerze wkładaliby jedynie płytkę do napędu i odpalali instalator Windows. To byłoby identyczne okienko jak w przypadku obecnego instalatora z tą jedyną różnicą, że możliwa byłaby druga czynność: "Zainstaluj Internet Explorer" czy coś w tym stylu...

...nikt by się nie pluł, że IE jest instalowany z systemem.

Offline rbej

« Odpowiedź #56 dnia: 13 Czerwiec 2009, 11:23:56 »
Jak nie bedzie zainstalowanego IE w W7 na nowo kupionym kompie, to w jaki sposób mam ściągnąć inną przeglądarkę??. Przecież to bez sensu.
« Ostatnia zmiana: 13 Czerwiec 2009, 11:25:55 wysłana przez rbej »

Offline Gustaw

• 203
  • no pain, no game...
« Odpowiedź #57 dnia: 13 Czerwiec 2009, 11:27:38 »
Jak nie bedzie zainstalowanego IE w W7 na nowo kupionym kompie, to w jaki sposób mam ściągnąć inną przeglądarkę??. Przecież to bez sensu.

Kolego przeczytaj wszystkie strony w tym poście, to dowiesz sie jak "prawdopodobnie" bedzie mozna zainstalowac wybrana przez siebie przegladarke  na kompie bez niej... ale tak jak mowie "prawdopodobnie" bo nigdy nic nie wiadomo...

« Odpowiedź #58 dnia: 14 Czerwiec 2009, 19:24:17 »
Wpiszemy wtedy w explorerze ftp.mozilla.org lub ftp.opera.com i pobierzemy sobie najnowsze wersje przeglądarek. Chyba że wyświetlanie ftp w explorerze nie działa bez IE, wtedy trzeba będzie skorzystać z niezbyt przyjaznego narzędzia tekstowego ftp.exe

Offline beholder

• 172
  • Remeber everything. Forgive nothing.
« Odpowiedź #59 dnia: 14 Czerwiec 2009, 19:26:11 »
Wpiszemy wtedy w explorerze ftp.mozilla.org lub ftp.opera.com i pobierzemy sobie najnowsze wersje przeglądarek. Chyba że wyświetlanie ftp w explorerze nie działa bez IE, wtedy trzeba będzie skorzystać z niezbyt przyjaznego narzędzia tekstowego ftp.exe

Mam wyłączone IE i mogę wejść na te ftp bez problemu.