Nie ważne czy początkowy, czy końcowy, czy RC, w firmie masz mieć fakturę na system jeśli chodzi o komercyjne, czyli windowsy
Żeby nie było, że kogokolwiek straszę, chciałbym doprecyzować: Urząd Skarbowy może poprosić o dowód zakupu każdej, ale to każdej aplikacji zainstalowanej na firmowych komptuerach. Nawet jeśli jest to program z gatunku freeware (tak, tak!). Dlatego właśnie pewien czas temu wymyślono, żeby kupować te programy razem z czasopismami - i z fakturą na firmę.
Inna sprawa, że niektóre US ponoć nawet takie podejście kwestionują (ale słyszałem tylko takie opinie, natomiast nie udało mi się skontaktować z nikim, kto rzeczywiście miał podobny problem - również z ludźmi, których przypadek opisywał bodaj Vagla).
Po pierwsze: Jesteś pewnien, że nigdy nie dodawaliście żadnego windowsa? Nie wiedziałem, że będę kiedykolwiek poprawiać Łukasza Bigo. A teraz sprawdź, co daliście do numeru 11/2002. Czy czasem nie dodawaliście Windows 2000 z licencją na 120 dni?
Po drugie: Jestem użytkownikiem IE od zawsze i IE8 od Beatki 1 i wiem, że forum szwankuje na IE8, zeby dobrze działało musisz właczyć Widok zgodności.
Dodawaliśmy systemy Windows, owszem. Ale zawsze były to wersje serwerowe (Windows 2000, 2003, 2003 R2, 2008). Jak to słusznie zauważył lukas_gab, w 11/2002 jest Windows 2000 Server.
Swoją drogą: dziękuję za czujność.
Pozdrawiam
Łukasz Bigo
PC World