TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z instalacją Windows 7 RC

Offline PXX

Problem z instalacją Windows 7 RC
« dnia: 19 Czerwiec 2009, 17:46:47 »
Ściągnąłem najpierw wersje 64 bitową. Przy próbie wypalenia za pomocą nero wyskakuję błąd:
"Podany rozmiar bloku nie zgadza się z długością obrazu! Rozmiar bloku może być niepoprawny. Czy chcesz poprawić tę wartość czy zignorować?"  Nie udało mi się poprawić więc zignorowałem. Podczas instalacji pojawiło się coś takiego: "A required CD/DVD drive device driver is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVD, or USB flash drive, please insert it now.
Note:If the Windows installation media is in the CD/DVD drive, you can safely remove it for this step."
Poczytałem co nieco i uruchomiłem instalator z pena. Dalej pokazywał się ten sam błąd. Odkryłem, że plik iso ma 2gb. Z tego co czytałem wynika, że jest za mały. Ściągnąłem go jeszcze raz ale rozmiar znowu się nie zgadzał. Spróbowałem pobrać wersje 32 bitową, ale rozmiar znowu różni się od tego jaki podobno być powinien(2,3...gb).
Ktoś może mi pomóc?

Znalazłem jeszcze forum gdzie ktoś ma podobny problem. [url][http://forum.cdaction.pl/index.php?showtopic=41363view=getlastpost/url]

Offline sCooBy^

• 1190
  • GG: 9706662
Odp: Problem z instalacją Windows 7 RC
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Czerwiec 2009, 17:50:12 »
Przez co pobierałeś ??
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

Offline PXX

« Odpowiedź #2 dnia: 19 Czerwiec 2009, 19:58:22 »
Pobierałem ze strony microsoftu. Ich programik nie działał więc wyłączyłem jave i ściągnąłem przez firefoxa.

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Czerwiec 2009, 20:01:44 »
Jak pobrać Windows 7 RC

Sumy kontrolne się nie zgadzają i dlatego.