TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystaj±c ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przegl±darki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporz±dzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityk± prywatno¶ci oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

"Jaki¶" sposób na dĽwięk w windows 7...

Offline Szulc

"Jaki¶" sposób na dĽwięk w windows 7...
« dnia: 21 Czerwiec 2009, 21:14:02 »
Problem dotyczy dĽwięku w zintegrowanej karcie graficznej tj. Realtek ALC883. Gło¶niki 7.1 Creative   

Dokładniej: działaj± tylko dwa gło¶niki. to samo na viscie i to samo na 7. w xp ze sterami z neta było ok.  a na viscie i 7 jest to po prostu spie**dolone :( 

Zacznę od pocz±tku. Otóż posiadam Realteki R1.83 tak jak na screenie widać które na windows xp działaj± bardzo dobrze, ustawiam gło¶niki typu 7.1 i wszystkie graj± tzn. Grały bardzo dobrze.  Problem w tym że teraz obecnie siedzie na Win7 juz na stałe i nie moge znalesc rozwi±zania.  Te sterowniki które na xp działały ok na viscie ani na 7 nie da sie zainstalowac w ZADEN sposob poniewaz jest bł±d i nie s± zgodne. Próbowałem instalowac wiele różnych wersji sterów ale nadal to samo. Ustawiałem gło¶niki typu 7.1, a nawet 5.1,  ale nadal graj± tylko dwa, (+subwoofer)

St±d piszę z pro¶b± do posiadaczy windy7 i płyty z zintegrowan± kart± realteka jak sobie poradzili¶cie z tym faktem (posiadzczy głosniki 5.1 lub 7.1)
może przynajmniej pięc mi będzie grało.

Pozdrawiam :)

Offline Sotom

• 1113
Odp: "Jaki¶" sposób na dĽwięk w windows 7...
« OdpowiedĽ #1 dnia: 21 Czerwiec 2009, 21:16:44 »

« OdpowiedĽ #2 dnia: 21 Czerwiec 2009, 21:19:42 »
Ja rekomenduje te

http://www.filecluster.com/downloads/Realtek-High-Definition-Audio-for-Vista.html

Posiadaja wsparcie dla windows 7 to najnowsze sterowniki

Offline Szulc

« OdpowiedĽ #3 dnia: 21 Czerwiec 2009, 22:19:26 »
to samo..

to samo..

« OdpowiedĽ #4 dnia: 21 Czerwiec 2009, 23:13:56 »
A w menadżerze Realtek HD Audio na zakładce Gło¶niki masz ustawione 7.1 w polu Konfiguracja gło¶nika?

Offline Szulc

« OdpowiedĽ #5 dnia: 22 Czerwiec 2009, 11:44:44 »
Ustawiałem gło¶niki typu 7.1, a nawet 5.1,  ale nadal graj± tylko dwa, (+subwoofer)

« OdpowiedĽ #6 dnia: 22 Czerwiec 2009, 15:14:31 »
W takim razie wejdz w Panel sterowania\Sprzęt i dĽwięk kliknij na DĽwięk, w oknie DĽwięk zaznacz Gło¶niki i kliknij nizej na Konfiguruj ustaw tam 7.1 i kliknij Testuj i sprawdz czy dzwiek jest we wszystkich glosnikach jesli tak to kliknij dalej a potem ok.

Offline Szulc

« OdpowiedĽ #7 dnia: 22 Czerwiec 2009, 15:48:32 »
dĽwięk jest w pięciu gło¶nikach,  dwa milcz±

« OdpowiedĽ #8 dnia: 22 Czerwiec 2009, 15:49:54 »
dĽwięk jest w pięciu gło¶nikach,  dwa milcz±

Ustawiles na 7.1 czy na 5.1?

« OdpowiedĽ #9 dnia: 23 Czerwiec 2009, 14:43:27 »
Ja rekomenduje te

http://www.filecluster.com/downloads/Realtek-High-Definition-Audio-for-Vista.html

Posiadaja wsparcie dla windows 7 to najnowsze sterowniki

Mam prosbe, czy ktos z Was moglby wrzucic te stery na rapida albo inny hosting?
Z powyzszego serwera idzie jak krew z nosa...

« OdpowiedĽ #10 dnia: 23 Czerwiec 2009, 14:53:06 »
Najnowsze stery

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsCheck.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

Zaznaczamy I accept... klikamy next wybieramy z tabeli sterowniki dla 7 i vista i w rubryce Download klikamy na GO (3 mirrory do wyboru).

« OdpowiedĽ #11 dnia: 23 Czerwiec 2009, 14:54:58 »
Sprawdzalem kazdy po kolei i rowniez beznadziejnie wolno.

Offline Szulc

« OdpowiedĽ #12 dnia: 23 Czerwiec 2009, 17:09:44 »
udało się :) zainstalowałem najnowsze stery R2.27 ze strony realteka, na te¶cie w reatltek i w windowsie graj± wszystkie siedem gło¶ników lecz podczas słuchania muzyki dĽwięk wydobywa się tylko z lewego prawego i centralnego, reszta, tak jak w aplikacji jest napisane to gło¶niki przestrzenne i beznadziejnie bo piszcz± tylko,  nic praktycznie w nic nie słychać, nie wiem jak to zmienić, ALE w grze, np; cod4/cod5 i css graj± wszystkie :)

« OdpowiedĽ #13 dnia: 23 Czerwiec 2009, 20:17:41 »
Ja mam problem z adapterem logitecha na słuchawki. z racji tego że jack mam od przodu wpakowałem adapter... zainstalował się i wał działa ale tylko pod jednym usb na pozostałe 3 nie reaguje ;/ idk o co chodzi wale ważne ze w 1/4 chodzi :P