TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 i Laptop Samsung

Windows 7 i Laptop Samsung
« dnia: 21 Czerwiec 2009, 22:03:47 »
Witam.

Właśnie pobieram Windows 7 x64 :) (ze storny MS oczywiście) ... Teraz mam pytanie poniewaz najpierw chce przetestowac system na stacjonarnym kompie, i jeśli wszystko bedzie dobrze śmigać chce zainstalowac OS na Laptopie Samsunga ( NP-R510-FS07PL ). I teraz moje pytanie jak z sterownikami?? Bo do grafiki ściagne ze storny nVid'i (9200M GS), ale co z pł. główna i sterownikami firmowymi tzn. klawisze funkcyjne (skad takie stery pod 7 wziąć). Bo myśle że z dżwiekiem nie bedzie problemu na HDMI, stery od Realtek'a i powinno byc dobrze.

Pozdrawiam.

Odp: Windows 7 i Laptop Samsung
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Czerwiec 2009, 22:28:05 »
ostatnio instalowalem u kumpla w7 32-bit na ACER'ku i musialem doinstalowac tylko sterowniki od grafy, reszta sama sie sciagnela

« Odpowiedź #2 dnia: 21 Czerwiec 2009, 22:31:15 »
Jeżeli czegoś nie zainstaluje to zainstalujesz sterowniki z Visty :)

« Odpowiedź #3 dnia: 21 Czerwiec 2009, 22:39:01 »
No to elegancko :) Mam nadzieje ze wszystko bedzie ładnie chodzic, zresztą jutro sie wszystko okaże.

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Czerwiec 2009, 09:41:18 »
ostatnio instalowalem u kumpla w7 32-bit na ACER'ku i musialem doinstalowac tylko sterowniki od grafy, reszta sama sie sciagnela

I jeszcze powiesz, że wszystkie przyciski Ci działały?  :D

No to elegancko :) Mam nadzieje ze wszystko bedzie ładnie chodzic, zresztą jutro sie wszystko okaże.

Proponuję zainstalować 7 i sprawdzić jakich urządzeń Tobie nie wykryje i wtedy pobrać odpowiednie sterowniki ze strony producenta do tych urządzeń.

« Odpowiedź #5 dnia: 22 Czerwiec 2009, 18:37:14 »
Więc mam dobra wiadomość dla posiadaczy Samsungów =)

Samsung ma oprogramowanie x64 wiec wszystkie przyciski funkcyjne (Fn+...) Działaja. (na x32 napewno tez beda działać)
Tutaj I ściągamy sterowniki Vista x64 (lub x32 jak ktos ma 7 32bit) Easy Display Manager - Odpowiada za klawisze funkcyjne.

Pozdrawiam :)

Edit: Sorry ze złym linkem - poprawione juz xD
« Ostatnia zmiana: 22 Czerwiec 2009, 19:42:11 wysłana przez Arikoo »

« Odpowiedź #6 dnia: 24 Czerwiec 2009, 10:43:21 »
Nie wiem jakie wz macie te pryciski, ale mi na wszystkich Windowsach chodzą bez żadnych sterowników (Compal JFL92)