mam taki problem, mianowicie odkąd używam win7 zaczyna mi się męczyć zwrok, jakby gorzej widzę, pracuje w rodzielce 1280x960 100hz na 19calowym crt LG 900P. To samo było w niższych rozdzielczościach. Wpierw myślałem iż zwrok po prostu się pogarsza, jednakże będąc w pracy zauważyłem że w pracy przy rozdziałce niżeszej ale przy odświeżaniu 60hz na jakimś tanim lcd-ku po 4h godzianch widziałęm wszystko doskonale.
W win7 jest jakby straszanie ostry obraz, a z kolei na tle tego obrazu cyferki wychodzą lekko zamazane. Próbowałem ustawiać ostrość i jasność i na monitorze oraz w ustawieniach nvidii jednakże pomimo iż obraz był ciemniejszy to i tak oczy bolały.
Miał ktoś taki problem, albo nadal ma?
Tak się zastanawiam czy przypadkiem w monitorze coś się przypadkiem zepsuło, bo nawet jak odpale winxp to jest ten sam problem, którego z koleii nie było w czasach gdy nie używałem jeszcze win7
Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki, bo jakość nie widzi mi się kupowanie nowego monitora szczególnie że crt są praktycznie niedostępne a dobre lcd to wydatek powyżej 1500zł