TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

windows 7 utrata danych

windows 7 utrata danych
« dnia: 22 Czerwiec 2009, 22:10:15 »
Chciałem wczoraj powiększyć jedną ze swoich partycji. Użyłem do tego jednego z programów do zmiany wielkości partycji... W tej chwili nie pamiętam jego nazwy, wiem tylko tyle, że był to jeden z bardziej znanych programów... Komputer się zrestartował coś tam jeszcze robił, znowu restart i nic ... pisze, żeby włożyć dysk odzyskujący dane ... Próbowałem raz jeszcze zainstalować dane, ale nie widzi tej nowej partycji, ani starego dysku E, gdzie miałem ważne dane. Widzi tylko starą partycję C:. Próbuję na niej zainstalować system, ale się wywala z blue screenem. Czy znacie jakiś program do odzyskiwania danych? (który obsługuje win7)

Offline Sotom

• 1113
Odp: windows 7 utrata danych
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Czerwiec 2009, 22:11:54 »
Mozesz sprobowac GetDataBack for NTFS bo zapewne masz taki system plików.
A ten program do partycji nie zwał sie przypadkiem Partition Magic?

« Odpowiedź #2 dnia: 22 Czerwiec 2009, 22:14:55 »
nie-e paramount coś tam :>

Offline Sotom

• 1113
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Czerwiec 2009, 22:16:58 »
Paragon Partition Manager.
Trzeba było wpierw zapytac czego uzyc i jak uzyc. Efekty widzisz sam skoro tego nie zrobiles ;)
Jak pisalem. Sprobuj tamtym programem.

« Odpowiedź #4 dnia: 22 Czerwiec 2009, 22:18:10 »
Ok, spoko tyle tylko, że nawet nie mogę zainstalować żadnego systemu ... xp/7. Wywala różne błędy ...

Offline Sotom

• 1113
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Czerwiec 2009, 22:20:00 »
No to sformatuj partycję i bedziesz mogl.

« Odpowiedź #6 dnia: 22 Czerwiec 2009, 22:21:34 »
Ech, inna sprawa, że jak zaczynamy paragonem, to paragonem kończymy, mi się też tak kiedyś zrobiło, trzeba było wtedy co pisze, żeby włożyć dysk odzyskiwania włożyć płyte z nagranym paragonem livecd, wtedy cofnąłby operacje. Jak nie chce, żaden system się wgrać to wgraj byle jaki linux, sformatuj i na jego miejsce Windowsa - mi zawsze pomaga. A potem to kombinuj odzyskać jakimiś programami.

« Odpowiedź #7 dnia: 22 Czerwiec 2009, 23:45:22 »
Wspulczuje ja sie raz bawilem w partycjonowanie Partition Magickiem i wywalilo mi 2 partycje po 135 GB Myslalem ze zwariuje bo mialem tam duzo zeczy (partycje prawie zapchane na maxa) ale na szczescie udalo sie je uratowac programem testdisk-6.11.3 :)

« Odpowiedź #8 dnia: 23 Czerwiec 2009, 09:44:44 »
Powiem, że on  nie jest zły na małych dyskach (30 GB) tam mi nigdy nic nie wyskoczyło. Gorzej z nowszymi wersjami i dyskami.
Chociaż nie wiem, czy to nie jest związane z Windows 7. Bo jak się wszystko robi z pod LiveCD Paragona to wszystkie operacje wykonuje normalnie.