"Nie działa opcja zmiany koloru paska zadań - sprawdzone na legalnym 7 HP x86 PL"
Działa
Sprawdzone na Win7 SP1 x86 oraz x64
"Mimo iż nie ustawiałem konfiguracji menu start i powłoki, to przy Panel sterowania mam strzałeczkę z rozwijanym menu bocznym."
To już nie programu broszka
"Wyłączenie UAC też nie działa prawidłowo, bo jak się zrobi przełączanie użytkownika i zaloguje się na to samo konto z którego włączyło się przełączanie, to wtedy UAC znowu jest aktywne tak jakby, np. za każdym razem trzeba zaznaczać pokazywanie się wszystkich procesów użytkowników..."
Ustawienia programu Sunrise działają dla każdego konta użytkownika - osobno! istnieją ustawienia globalne jak np. szerokość menu start - ale to rzadkość
"Brak mi też opcji umożliwiającej układanie plików i folderów w innych folderach wg własnej woli do siatki, a także opcji auto rozmieszczanie z prawo kliku."
Bak czegoś to nie błąd!
"Opcja włączania DreamScene nie działa, niby jest zaznaczone, ale nie widać efektów, a po włączeniu sunrise ponownie, znowu opcja jest odchaczona"
Ta opcja zostanie zlikwidowana
"Ponad to: jakie usługi konfiguruje 7 i dokładnie jakie parametry im nadaje ??"
Było - poszukaj w wątku albo zaglądnij do dziennika systemu
Niektóre opcje a raczej ich większość jest dla osób które nie interesują szczegóły - po prostu klikają i już. Jak chcesz ręcznie ustawiać usługi to od tego masz odpowiednie narzędzie administracyjne w Windows 7
Tak samo tam możesz sprawdzić które usługi, jak masz skonfigurowane...