TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Tweak Sunrise dla Windows Seven

Offline sCooBy^

• 1190
  • GG: 9706662
Odp: Tweak Sunrise dla Windows Seven
« Odpowiedź #555 dnia: 05 Październik 2010, 12:27:58 »
Jeżeli Ci się wydaje to nie wydawaj opinii na tej podstawie.
Powtarzam. Sunrise NIE ma z tym nic wspólnego :)

Rozwiązania szukaj w gpedit.msc

Nowy testowy build do przetestowania (Dodany panel Czyszczenie i Konserwacja - konserwacja jeszcze nie zrobiona)
http://www.sunrise2k7.neostrada.pl/pliki/Sunrise_Seven_1.2.build.60.not_signed.exe (Uwaga! Build Testowy!)
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

Offline Boss

« Odpowiedź #556 dnia: 06 Październik 2010, 09:17:22 »
Można by dodać informację, co spowoduje usunięcie plików z poszczególnych folderów niestandardowych tzn jakie pliki znajdują sie w folderze, czy są one do czegoś potrzebne :P

Offline sCooBy^

• 1190
« Odpowiedź #557 dnia: 06 Październik 2010, 09:54:41 »
To jest folder Temp i C:\Windows\Downloaded Program Files\, reszta jest do wyboru. Oczywiście ta lista się stale powiększa.
Jak ktoś ma jakiś pomysł co do tego to niech pisze :)

Offline Blady

• 120
« Odpowiedź #558 dnia: 11 Październik 2010, 04:53:35 »
można dodać opcję, która wydłuża działanie rearm o kolejne 240 dni :P wten sposób mamy legalnie windows 7 przez rok http://www.trochetechniki.pl/Jak-uzywac-Windows-7-przez-rok-za-darmo,t,1054.html

« Odpowiedź #559 dnia: 15 Październik 2010, 09:53:44 »
można tez dodać opcję, która ustawia pełne nazwy elementów na pulpicie (teraz mam urwane nazwy w połowie i trzy kropeczki...)

ponoć ustawia to opcja w rejestrze IconTitleWrap=0  ale u mnie nie działa

Offline Blady

• 120
« Odpowiedź #560 dnia: 01 Listopad 2010, 13:39:48 »

Offline Boss

« Odpowiedź #561 dnia: 16 Listopad 2010, 09:42:22 »
Zmienianie szerokości menu Start nie działa - 7 Ultimate x64. Sprawdziłem na dwóch kompach :P Program "Szerokość menu Start" działa bez problemu.
Na 7 x86 jest ok.
« Ostatnia zmiana: 16 Listopad 2010, 09:46:00 wysłana przez Boss »

Offline sCooBy^

• 1190
« Odpowiedź #562 dnia: 21 Listopad 2010, 15:29:24 »
Obecnie trwa dostosowanie programu do Windows 7 Service Pack 1

Offline Blady

• 120
« Odpowiedź #563 dnia: 24 Listopad 2010, 16:07:46 »
Błędy w buildzie 54:
Nie działa opcja zmiany koloru paska zadań - sprawdzone na legalnym 7 HP x86 PL

Mimo iż nie ustawiałem konfiguracji menu start i powłoki, to przy Panel sterowania mam strzałeczkę z rozwijanym menu bocznym.

Wyłączenie UAC też nie działa prawidłowo, bo jak się zrobi przełączanie użytkownika i zaloguje się na to samo konto z którego włączyło się przełączanie, to wtedy UAC znowu jest aktywne tak jakby, np. za każdym razem trzeba zaznaczać pokazywanie się wszystkich procesów użytkowników...

Włączenie PAE, napis czerwony dość długo nie znika, a po zresetowaniu programu opcja jest zaznaczona jakby nigdy nic.

Brak mi też opcji umożliwiającej układanie plików i folderów w innych folderach wg własnej woli do siatki, a także opcji auto rozmieszczanie z prawo kliku.

Opcja włączania DreamScene nie działa, niby jest zaznaczone, ale nie widać efektów, a po włączeniu sunrise ponownie, znowu opcja jest odchaczona

Ponad to: jakie usługi konfiguruje 7 i dokładnie jakie parametry im nadaje ??
« Ostatnia zmiana: 25 Listopad 2010, 14:07:39 wysłana przez Punisher »

Offline sCooBy^

• 1190
« Odpowiedź #564 dnia: 26 Listopad 2010, 05:51:13 »
"Nie działa opcja zmiany koloru paska zadań - sprawdzone na legalnym 7 HP x86 PL"

Działa :) Sprawdzone na Win7 SP1 x86 oraz x64

"Mimo iż nie ustawiałem konfiguracji menu start i powłoki, to przy Panel sterowania mam strzałeczkę z rozwijanym menu bocznym."

To już nie programu broszka

"Wyłączenie UAC też nie działa prawidłowo, bo jak się zrobi przełączanie użytkownika i zaloguje się na to samo konto z którego włączyło się przełączanie, to wtedy UAC znowu jest aktywne tak jakby, np. za każdym razem trzeba zaznaczać pokazywanie się wszystkich procesów użytkowników..."

Ustawienia programu Sunrise działają dla każdego konta użytkownika - osobno! istnieją ustawienia globalne jak np. szerokość menu start - ale to rzadkość

"Brak mi też opcji umożliwiającej układanie plików i folderów w innych folderach wg własnej woli do siatki, a także opcji auto rozmieszczanie z prawo kliku."

Bak czegoś to nie błąd!

"Opcja włączania DreamScene nie działa, niby jest zaznaczone, ale nie widać efektów, a po włączeniu sunrise ponownie, znowu opcja jest odchaczona"

Ta opcja zostanie zlikwidowana

"Ponad to: jakie usługi konfiguruje 7 i dokładnie jakie parametry im nadaje ??"

Było - poszukaj w wątku albo zaglądnij do dziennika systemu :)

Niektóre opcje a raczej ich większość jest dla osób które nie interesują szczegóły - po prostu klikają i już. Jak chcesz ręcznie ustawiać usługi to od tego masz odpowiednie narzędzie administracyjne w Windows 7
Tak samo tam możesz sprawdzić które usługi, jak masz skonfigurowane...
« Ostatnia zmiana: 26 Listopad 2010, 05:53:07 wysłana przez sCooBy^ »

Offline Blady

• 120
« Odpowiedź #565 dnia: 28 Listopad 2010, 10:38:08 »
http://www.sevenforums.com/tutorials/92758-windows-explorer-auto-arrange-disable.html  propozycja priorytetowa do dodania

Odblokowuje możliwość ręcznego sortowania plików i folderów w innych folderach

z mojego tematu wzięte http://www.fixitpc.pl/topic/2160-reczne-sortowanie-plikow-i-folderow-w-innych-folderach/page__gopid__16603#entry16603

oraz przyda się opcja zmiany szerokości menedżera urządzeń, który w polskiej wersji jest szerszy od wersji angielskiej

"Nie działa opcja zmiany koloru paska zadań - sprawdzone na legalnym 7 HP x86 PL"

Działa Uśmiech Sprawdzone na Win7 SP1 x86 oraz x64

jaki build programu testowy czy stabilny ?? sprawdź na 7 bez sp1

"Mimo iż nie ustawiałem konfiguracji menu start i powłoki, to przy Panel sterowania mam strzałeczkę z rozwijanym menu bocznym."

To już nie programu broszka - no właśnie po użyciu sunrise to się pojawiło więc to wina programu

"Opcja włączania DreamScene nie działa, niby jest zaznaczone, ale nie widać efektów, a po włączeniu sunrise ponownie, znowu opcja jest odchaczona"

Ta opcja zostanie zlikwidowana - dlaczego ją likwidujesz ??

Ustawienia programu Sunrise działają dla każdego konta użytkownika  - no właśnie zalogowałem się na konto na którym UAC było wyłączone za pomocą Sunrise, tylko  że zalogowałem sie 2 razy na to samo konto bez uprzedniego wylogowania tylko po przełączeniu kont (było 1) musiałem wpisać hasło do tamtego konta. Dopiero po wylogowaniu się i zalogowaniu było ok
« Ostatnia zmiana: 28 Listopad 2010, 10:43:45 wysłana przez Punisher »

Offline sCooBy^

• 1190
« Odpowiedź #566 dnia: 28 Listopad 2010, 14:35:49 »
Dzięki :)

Fakt jest błąd.

Utwórz w C:\Users\"Nazwa usera"\AppData\Roaming\ katalog "Sunrise Seven"

I wszystko powinno działać :)
« Ostatnia zmiana: 28 Listopad 2010, 14:45:22 wysłana przez sCooBy^ »

Offline Blady

• 120
« Odpowiedź #567 dnia: 28 Listopad 2010, 14:49:33 »
a co z moimi propozycjami :D
 i dlaczego dream scene będzie likwidować ??:D

http://www.sevenforums.com/tutorials/92758-windows-explorer-auto-arrange-disable.html  propozycja priorytetowa do dodania

Tu trzeba innego sposobu, bo to jest edycja proteza z wadami:

Pasek zajętości dysku znika
Nie działają niektóre opcje grupowania i sortowania
Kafelki przypierają postać i nazwę Kafelki rozszerzone i można je układać tylko jedna pod drugą

« Ostatnia zmiana: 29 Listopad 2010, 04:13:22 wysłana przez Punisher »

« Odpowiedź #568 dnia: 14 Grudzień 2010, 06:45:20 »
Witam mam problem z 1 funkcją programu :/(Wersja: 1.1.54)

A mianowicie
Odblokuj obsługę do 128GB RAM dla x86

Przed włączeniem tej opcji status ram:

Po włączeniu opcji i restarcie systemu:

System Windows 7 Profesional RTM 7600

Jak widać ilośc ram się zmniejszyła zamiast zwiększyć

Offline Blady

• 120
« Odpowiedź #569 dnia: 11 Styczeń 2011, 12:02:53 »
Dodaj opcję przyspieszająca kopiowanie plików, komunikat przygotowywanie do kopiowania jest upierdliwy, http://lajfmajster.pl/2010/01/07/jak-przyspieszyc-kopiowanie-plikow-w-windows-7-i-vista

można też zrobić coś co przyspieszy tworzenie punktu przywracania oraz umieścić przycisk w sunrise który od razu umożliwi utworzenie pkt przywracania dla wszystkich partycji/dysków