czyli jak zwykle wiele osób na tym forum chwaliło się, że kupi tak czy siak a już powoli pierwsze narzekania, że za drogo, że powinno być taniej i że "wgram sobie iso", że "założę piracką banderę" - system to nie jest artykuł pierwszej potrzeby..
Wiedziałem, że na deklaracjach uczciwości na forum zachwycając się coraz to nowym buildem te osoby i tak wgrają pirata a za resztę - kupią komórkę albo wydadzą na chlanie..
Czy masz z tym jakieś problemy? Bo Twój post aż krzyczy nienawiścią do tych którzy myślą trzeźwo.
Jeszcze nie było premiery systemu, wstępne ceny podane a ja nie mogę narzekać? Jak będę musiał to kupię system, ale marzyła mi się wersja chociaż Home Premium ale w wersji BOX. Na prawdę nie wymagam dużo, zwłaszcza że u Apple stosunek ceny do ilości komputerów Apple na jakich można legalnie zainstalować system OSX (ten wielopak) wypada miażdżąco na korzyść Apple.
Uważam podobnie jak niektórzy, że warto mieć oryginalny system, ale WIndows nie powinien być jednym z najdroższych programów na komputerze. Toć 800zł to jest 1/3 ew. 1/4 ceny Photoshopa.
Przypominam że przykładowo grafik zarabia nie bawiąc się systemem i jego nowymi efektami a programami które działają w systemie np. YYY (tutaj wpisać dowolny program na którym ktoś zawodowo pracuje).
Podzielić ceny MS przez 2 to będą wszyscy zadowoleni. Dzięki Bogu analitycy zaczęli krzyczeć że jest drogo, to
może MS przemyśli politykę cenową i cokolwiek zmieni.
p.s. Czy OEM można aktywować na prawdę tylko na 1 konfiguracji?