TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Stawianie raid0 na Win7

Stawianie raid0 na Win7
« dnia: 28 Czerwiec 2009, 22:53:21 »
Więc mam takie pytanie – jak wygląda sprawa tworzenia raid0 na Windows 7 build 7100? Mam płytę główną Asus P5K PRO i z tego co czytałem, od którejś wersji Win7 w sterowniki niezbędne do tego już jest wyposażony i nie ma potrzeby zdalnej ich instalacji – więc jak się to ma do faktów, ewentualnie od której wersji już te sterowniki są? Z góry dzięki za pomoc :)

Odp: Stawianie raid0 na Win7
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Czerwiec 2009, 23:23:13 »
Nie wiem jak z raidem, ale gdzieś tak po becie (z wycieków) mi sata działało normalnie, więc kombinowali ze sterownikami już. Sądzę, że w RC i w nowszych już są te sterowniki napewno. Zresztą - co szkodzi spróbować :D

« Odpowiedź #2 dnia: 29 Czerwiec 2009, 11:24:07 »
W zasadzie nie problem, tylko w razie czego nawet nie mam stacji dyskietek żeby te sterowniki wgrać ręcznie :P No ale najwyżej przeżyje dzień bez PC i skołuje od kogoś ten starożytny przyrząd :)

« Odpowiedź #3 dnia: 29 Czerwiec 2009, 14:25:35 »
Vista i Seven już nie korzystają ze stacji dyskietek do wczytania tego sterownika. Teraz można (chyba) wrzucic sterownik na pendrive, czego nigdy nie próbowałem, bo dyski zawsze wyświetlają się bez problemu.