TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Neostrada nie jest stabilna i często waha się

Neostrada nie jest stabilna i często waha się
« dnia: 27 Czerwiec 2009, 22:43:08 »
Może ktoś ma rade na łącze internetowe?? Ponieważ nie jest stabilne i często waha się oraz jest słabsze o 1/2-1/3 łącza które miałem przed formatem.
« Ostatnia zmiana: 28 Czerwiec 2009, 08:27:30 wysłana przez michau »

Odp: INTERNET
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Czerwiec 2009, 08:24:35 »
czy to może wina tymczasowego przeciążenia sieci neo??

Offline michau

• 3974
Odp: Neostrada nie jest stabilna i często waha się
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Czerwiec 2009, 08:26:58 »
Zadzwoń na Błękitną linię i zapytaj co się dzieje.

« Odpowiedź #3 dnia: 28 Czerwiec 2009, 08:28:45 »
W tym problem trzeba mieć z czego :D Trzeba mieć tel stacjonarny lub tel w orange by zadzwonić na błękitną linie. A ja nie mam ani tego ani tego :D

« Odpowiedź #4 dnia: 28 Czerwiec 2009, 09:32:17 »
Ale masz czesto rozlanczanie czy spadek transferu?
zakladam ze to drugie...
Jesli masz pewnosc ze z kompem jest wszystko ok to musisz zadzwonic moze sa przeciazenia na centrali
musisz zadzwonic
jesli nie masz tel stacjonarnego ani z orange to wystarczy co dowolny tel komorkowy z dowolnej sieci
zadzwon na 2219393 polaczysz sie z blekitna linia i popros o przelaczenie na Infolinie techniczna neostrady (0800 102 102)
tam Ci sprawdza czy sa przeciazenia oraz jesli trzeba wysla montera...

aaaa zapomnialbym polaczenie bedzie platne wedlug cennika operatora komorkowego z jakiego korzystasz

« Odpowiedź #5 dnia: 28 Czerwiec 2009, 13:02:32 »
Thx. Mam tak np. w CS że wcześniej bez zmieszania PING maiłem 5-25 max do 40 kiedy mama na laptopie coś robiła co zżerało mi łącze. Teraz przed zmniejszeniem PINGU miałem 140-300 :/ Po zmiejszeniu to mam 30-70 to i tak więcej niż miałem wcześniej. A jak mama coś tam uploadowała to ping skakał mi do wartości tysięcznych

P.S.
na speedtest po wyłączeniu dosłownie wszystkiego pokazuje jam bym miał łącze 4MB :/ i to rzadko kiedy przekracza 4 a wcześniej zawsze przekraczało 6 z uruchomionym kasperskim, gg itd.
« Ostatnia zmiana: 28 Czerwiec 2009, 13:06:06 wysłana przez sobol1988 »

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Czerwiec 2009, 13:11:23 »
Bo to jest neo i w ogóle  inni dostawcy też nie zawsze dają tyle co jest w umowie. I nic im nie zrobisz :/ Zadzwoń i zapytaj.

« Odpowiedź #7 dnia: 30 Czerwiec 2009, 23:06:33 »
Thx. Mam tak np. w CS że wcześniej bez zmieszania PING maiłem 5-25 max do 40 kiedy mama na laptopie coś robiła co zżerało mi łącze. Teraz przed zmniejszeniem PINGU miałem 140-300 :/ Po zmiejszeniu to mam 30-70 to i tak więcej niż miałem wcześniej. A jak mama coś tam uploadowała to ping skakał mi do wartości tysięcznych

P.S.
na speedtest po wyłączeniu dosłownie wszystkiego pokazuje jam bym miał łącze 4MB :/ i to rzadko kiedy przekracza 4 a wcześniej zawsze przekraczało 6 z uruchomionym kasperskim, gg itd.
Miałem kiedyś taki sam problem. Okazało się, że mi założyli neo a sieć nie spełniała wymagań. Nie miałem wtedy wyboru, więc trzymałem neo ale molestowałem ich, żeby coś zrobili.

Po dłuższym czasie (kilka miesięcy) przełączyli mnie na jakąś nową "szafę" i wszystko jest ok.

Podstawa to żeby oni stwierdzili co się dzieje. Załatwiałem to przez telefon. Umówiłem sie na jakiś termin, dzwoniłem do nich, kazali sie podpiąc do sieci i sprawdzali jej jakość itd. tak to wyglądąło.

« Odpowiedź #8 dnia: 30 Czerwiec 2009, 23:49:04 »
Po tym jak mi przyłączyli ja w sumie miałem jak by 6,5MB łącze według speed testu z uruchomionymi programami jak Kasperski, gg itd. Zadzwoniłem i jakaś była usterka na sieci. w ciągu 24h mi ją usunęli i z uruchomionymi programami mam 6,1 MB tera. Co tam że niej niż miałem ale płace za 6 i mam 6. W neo w tej chwili nie da się wziąć więcej.