TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Utworzenie sieci LAN

Utworzenie sieci LAN
« dnia: 01 Lipiec 2009, 10:42:00 »
Witam ;)

Mam pewien problem. Chciałbym stworzyć sieć LAN między komputerem stacjonarnym, a laptopem. Oba komputery mają kartę sieciową. Połączyłem je kablem sieciowym. Na komputerze stacjonarnym mam internet. Chciałbym, aby dzięki sieci LAN udostępnić internet z komputera stacjonarnego do laptopa. Chcę, także mieć możliwość udostępniania plików.

Udostępnianie plików udało mi się zrobić, lecz połączenia z internetem dla obu komputerów nie potrafię zrobić.

W ustawieniach karty sieciowej zezwoliłem innym komputerom na łączenie się z internetem przez mój komputer.

Oba komputery dodałem do sieci publicznej i tak skonfigurowałem udostępnianie:

Szukałem w necie informacji na ten temat i znalazłem wiele wypowiedzi związanych z takim ustawieniem karty sieciowej:

Postanowiłem to sprawdzić i wpisałem adres IP i bramę taką jaką oni podawali, lecz to nie pomogło dalej nie działa.

Oto screen z "Centrum sieci i udostępniania":

Oto dane z pliku ipconfig.txt: http://www.wklej.org/id/114553/

Proszę o pomoc w skonfigurowaniu tej sieci. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam DiKei

Loading...

Odp: Utworzenie sieci LAN
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Lipiec 2009, 11:01:03 »
Działa! Serdecznie dziękuję za pomoc. Mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie działało poprawnie :)

Pozdrawiam
Loading...

Odp: Utworzenie sieci LAN
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Lipiec 2009, 11:08:06 »
Jeszcze mam jedno pytanie związane z tą siecią LAN. Czy dałoby się podłączyć w taki sam sposób Windows 7 i Windows XP ? Czy takie połączenie jest możliwe ?
Loading...