TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows Vista = Millenium?

Offline michau

• 3974
Odp: Windows Vista = Millenium?
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Lipiec 2008, 18:31:10 »
Ja tam pierdziele się bawić w wpisywanie skoro mam myszkę i wygląd graficzny. To tak jakbym w DOS`ie lub wierszu poleceń wszystko robił  :-\

Offline Mercor

• 557
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Lipiec 2008, 22:28:47 »
Niektórzy chyba to lubią. Zresztą jest wiele zadań które w terminalu wykonuje się szybciej, lub nawet takie które bez terminala są niewykonalne...no ale to używa się go do takich rzeczy, a nie do wszystkiego - no ale co tam, moja opinia, każdy ma inny gust - jak ktoś lubi tekstowo - prosze bardzo :)

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Lipiec 2008, 22:55:43 »
Mają swój świat :) i widocznie im tak dobrze. Łatwość obsługi Windowsa i stabilność i bezpieczeństwo Linux`a :D

Offline Mercor

• 557
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Lipiec 2008, 00:34:52 »
Hmm, ale powiedzieć muszę że stabilnością Vista nie ustępuje Linuxowi ( a przynajmniej dystrybucjom typu Ubuntu ).

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #19 dnia: 07 Sierpień 2008, 16:14:17 »
Niema blue screenów :D Ja przynajmniej nigdy nie miałem :)

« Odpowiedź #20 dnia: 07 Sierpień 2008, 20:41:41 »
Ja pluje na Linuksa, ale mam jakieś argumenty, i przynajmniej trochę go używałem:

1.W Windowsie są pliki exe, więc sporą część programów można by uruchomić bez instalacji (klikasz "Instaluj" lub "Uruchom", to rże tak niema to nie jest wina Microsoftu). W Linuksie musisz instalować. Niema nawet co pomyśleć o "Menu CD".
2.W Flip 3D wystarczą 2 klawisze i już wszystko się ładnie układa. W kostce 3D (nie znam nazwy) najpierw trzeba sobie wszystko przygotować.

I wiele więcej, ale nie chce mi się wyliczać.

WindowsXP

« Odpowiedź #21 dnia: 03 Grudzień 2008, 08:05:34 »
Ja pluje na Linuksa, ale mam jakieś argumenty, i przynajmniej trochę go używałem:

1.W Windowsie są pliki exe, więc sporą część programów można by uruchomić bez instalacji (klikasz "Instaluj" lub "Uruchom", to rże tak niema to nie jest wina Microsoftu). W Linuksie musisz instalować. Niema nawet co pomyśleć o "Menu CD".
2.W Flip 3D wystarczą 2 klawisze i już wszystko się ładnie układa. W kostce 3D (nie znam nazwy) najpierw trzeba sobie wszystko przygotować.

I wiele więcej, ale nie chce mi się wyliczać.

Ja też koszystałem z Linux, ale nie mogę zainstalować programów na linuxa. A poza tym pojawiła się luka w Windowsie: Brak pokazania dysku Linuxa, gdyby pokazał to, to bym odinstalował dalej nie mogę. :-[

« Odpowiedź #22 dnia: 03 Grudzień 2008, 19:47:42 »
Jaka to dystrybucja ?

Próbowałeś tego ?

http://newbie.linux.pl/?id=news&show=2512

Partycje z Łubudu widzi elegancko pod XP

WindowsXP

Windows Vista = Millenium? - Linux nie pokazany w Windowsie
« Odpowiedź #23 dnia: 04 Grudzień 2008, 08:41:00 »
Jaka to dystrybucja ?

Próbowałeś tego ?

http://newbie.linux.pl/?id=news&show=2512

Partycje z Łubudu widzi elegancko pod XP

Więc Ext2 i Ext3 jest nie do pokazania w Windowsie.
A ja się dowiedziałem że Vista Ultimate, Home Premium i Home Basic skończą podstawowe wspieranie 10 kwietnia 2012, a Business i Enterprise kończą wspieranie 11 kwietnia 2017.
Ja znalazłem to na wikipedii.

Więc Windows Milenium mogła być przedłużona do 6 kwietnia 2010, ale niestety została do 11 lipca 2006.

« Ostatnia zmiana: 05 Grudzień 2008, 18:49:32 wysłana przez WindowsXP »