Macie tutaj wersja WoW'a dla Maca z oficjalnej strony blizzarda. Zagramanicą to nawet w boxach jest http://www.worldofwarcraft.com/downloads/files/mac/TryWoW.zip
Nie tylko zagranicą. W Polsce również jak kupisz boxa to na płycie znajdują się zarówno wersja dla Windowsa jak i dla MacOS. Ja np kupiłem sobie battle chest'a i jak wkładam płytę do odtwarzacza to w Leopardzie normalnie włącza mi się instalator
. Z resztą nawet na pudełku jest napisane Windows 2000/XP/Vista, Machintosh.
A teraz odnośnie stawiania Leo na pececie. O ile z komputerami stacjonarnymi nie jest tak źle o tyle z laptopami jest mnóstwo problemów. Ja mam postawionego Leoparda na Dell'u XPS M1530 i walczyłem z nim naprawdę dużo. Finalnie nie działa wyłączanie (po zamknięciu systemu trzeba dokończyć wyłączanie przyciskiem), restart, sleep, wbudowany mikrofon, czytnik kart pamięci, wyjście VGA (o dziwo HDMI działa :p) i musiałem zmienić kartę WiFi. System mam zainstalowany obok Windows7 i korzystam z bootloader'a Chameleon, który emuluje EFI.
Proponuję instalowanie MacOS'a bez żadnych kextów. Tylko system z kernelem. Jak się uda zainstalować to dopiero wtedy należy instalować kexty. Ogólnie polecam forum InsanelyMac. Jest tam wszystko na temat instalacji MacOS' na PC.
Pozdrawiam!