Fakt...
Musiałem nie zauważyć..
My Bad
Weź chłopie wpierw naucz się pisać po polsku bo... ehh szkoda gadać
Mistrz ciętej riposty
hehe
Dlaczego nie dali MinWin do W7 to ja nie wiem... wiem jednak ze gdyby było nowe jadro, to problemy z kompatybilnością softu były by jeszcze większe jak w przypadku przejścia z XP --> Vista.
Dlaczego?!
Zobaczmy, jadro NT 5.1 różni się sporo od NT 6.0, nowe funkcje, większe wymagania sprzętowe, większa waga samego jadra... ale to nadal ten sam fundament. To wszystko spowodowało iż zanim wszystkie sterowniki, programy i inne bajery były pod viste i działały prawidłowo to trzeba było ciut poczekać. Fakt ze programy i sterowniki nie były pisane nowe od podstaw były tylko dostosowywane do wymogów nowej wersji jądra.
Teraz wyobraźmy sobie co by było gdyby MS wprowadził nowiuśkie jądro do 7, piękny, szybki działający na innych zasadach nowszych technologiach... nie było by już poprawy kompatybilności sterowników czy innego softu, producenci musieliby pisać także wszystko od podstaw... inaczej by się nie dało tego zrobić. Nie jest łatwo wdrożyć coś zupełnie nowego na co pospólstwo nie jest przygotowane. Mi się wydaje że po prostu nie byliśmy na to gotowi.
Choć z punktu widzenia MS może to być patent na luksus i kasę, bo jak by nie patrzeć sprzedawać teraz będą stary ale udoskonalony produkt, z którego wszyscy będą (chyba) zadowoleni
A za 2 lata usłyszymy "Nowy system MS z nowym jadrem 10x szybszy, 100x stabilniejszy itp itp"
I znowu się ludzie rzucą jak na wyprzedaży w media markt