Witam wszystkich forumowiczów, moim pierwszym jakże enigmatycznym postem, powstałym w celu upewnienia się co do wymagań "7"...
Jak login wskazuje dawno temu porzuciłem środowisko Win na korzyść Unixów, jednak w tym czasie kilkukrotnie zmuszony byłem zainstalować VISTE na tej konfiguracji sprzętowej (P IV 2500 MHz, 1 GB RAM, 40 GB HDD, 32 VRAM). Problemów było mnóstwo, zaczynając od tego, że nie działała neostrada (wierzcie mi, zanim posypią się odpowiedzi; znalazłem tutoriale w necie jak to zrobić i nie działało), przez kulawą responsywność systemu (Ubuntu 8.10 wykrywało pendriva w 3 sekundy, Vista potrzebowała dobrych 2 minut przy biernej postawie urzytkownika [nic nie robieniu, zamknięciu wszystkich programów by się nie posypał system]). Po dwukrotnym "wypróbowaniu" Windowsa Visty stwierdziłem, że to bodajże najgorszy system M$ z, którym miałem do czynienia.
Zanim zainstalowałem owy koszmarny produkt sprawdziłem wymagania sprzętowe, i tuż po instalacji wszystkie "bajery" pozmniejszałem do zera, tak, że system teoretycznie powinien działać dobrze. Niestety nic takiego mnie nie spotkało - ślimaczył się jak cholera...
Jak już poznaliście skrót tej historii mogę przejść do sedna sprawy...
Czy ktoś z was, kto testował 7 może z ręką na sercu podać wymagania sprzętowe ? Pytam o to dlatego, że M$ wielokrotnie podobno je podawał, ale to tak samo jak z Vistą... Miała chodzić, a nie chodziła... Jakie są wymagania sprzętowe siódemki ?