TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Logowanie z użyciem CTRL+ALT+DEL

Logowanie z użyciem CTRL+ALT+DEL
« dnia: 09 Lipiec 2009, 12:00:47 »
Witam wszystkich,

Sprawa jak w temacie. Chcę zmienić domyślny sposób logowania. Zmiana w gpedit.msc nie odniosła skutku. Macie jakiś pomysł jak ustawić logowanie?

Dziękuję,

Kamil

Offline Mundek25

• **
  • 63
  • Seven User Pirated Edition
Odp: Logowanie z użyciem CTRL+ALT+DEL
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Lipiec 2009, 12:47:34 »
Ja korzystam z Window Server 2008 przerobionego na stacje roboczą to tam to sie włącza w następujący sposób nie wiem jak to jest w Win7:
Panel sterowania-Narzędzia administracyjne-Zasady zabezpieczeń lokalnych-Zasady lokalne-Opcje zabezpieczeń:
na liście odnajdujesz:

Logowanie interakcyjne: nie wymagaj naciśnięcia klawiszy CTRL+ALT+DEL klikasz na to i powinno być domyślnie włączone zaznaczasz więc wyłącz i ok. Restart i już jeśli chodzi ci rzecz jasna o wciskanie przy każdym logowaniu trzech klawiszy :D
PPPP

Odp: Logowanie z użyciem CTRL+ALT+DEL
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Lipiec 2009, 16:07:06 »
Działa, dziękuję.

PS. Restart nie jest konieczny.