TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

SQL Server 2008 Expres

SQL Server 2008 Expres
« dnia: 09 Lipiec 2009, 11:43:23 »
Witam wszystkich,

To mój pierwszy wątek, więc proszę o wyrozumiałość w razie ewentualnego błędnego zaklasyfikowania tematu. Do rzeczy. Testuję siódemkę i potrzebuję pilnie sql serwera 2008. Microsoft wydał serwer kompatybilny z 7 ale bez żadnych dodatkowych narzędzi. Potrzebuję klienta aby móc na tym serwerze pracować. Czy ktoś z Was wie o jakimś alternatywnym kliencie do sql serwera 2008? Może być konsolowy - pracowałem przez lata w linuxie, więc terminal mi nie jest straszny.

Dziękuję,

Kamil

Odp: SQL Server 2008 Expres
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Lipiec 2009, 19:11:59 »
Tak, próbowałem. Niestety dodatkowe narzędzia ze stanu na dzień dzisiejszy nie są kompatybilne z windows 7. Na razie dla siódemki jest tylko instalator Express SP1 samego serwera bez dodatkowych narzędzi.