Jak zrobiłeś stary schemat? Bo chciałbym tak jak u ciebie, żeby po odpaleniu programu z paska otwierał się on, obok a nie tak, że nie można już otworzyć ponownie tego programu kliknięciem tylko trzeba prawym i otwórz...
Odpisałem Ci już w prywatnej wiadomości, ale wkleję informację dla osób, które tego sposobu również nie znają.
Sam poznałem go dzięki uprzejmości kogoś z tego forum (nie mam odpowiedniego wątku pod ręką, więc nie pamiętam kto to rozwiązanie podał - zapisałem je sobie na wszelki wypadek w pliku tekstowym i wklejam poniżej).
1) Klikasz prawym przyciskiem na pasku zadań i wybierasz =>Paski Narzędzi => Nowy Pasek Narzędzi
2) W pasku wklejasz to: %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch i naciskasz OK
3) Pojawia ci się pasek quicklaunch
4) Teraz naciskasz prawym przyciskiem na pasku zadań i odznacz "Zablokuj pasek zadań"
5) Kliknij prawym na nowym pasku QuickLaunch i odznacz "pokaż tytuł" i "pokaż tekst"
6) Gotowy pasek.
EDYCJA:
Sposób podany przez Wiatraka nie prowadzi do tych samych efektów - jednym słowem, nie da 'starego paska uruchamiania' ...