Pewien problemik u mnie, sterowniki niby sa zainstalowane i te sprawy (opcje graficznie ladnie dzialaja), ale np. w takim rivatunerze mam komunikat "no supported drivers detected for this display adapter, no i takim sposobem z podkrecania w RT nici
drugi problem tak jakby to fakt, ze gdy probuje wlaczyc Neverwinter Nights 2 dostaje komunikat:
Hardware 3D acceleration appears to be disabled, if you video card supports 3D hardware accleration, then please make sure it's enabled.
Gdziez to mozna zmienic?
graficzka to Gainward GF GTX 260.
edit:
Jezeli chodzi o problem z Neverwinter nights 2 (NWN2, coby szukajka latwiej bylo znalezc) to znalazlem rozwiazanie na necie, dodam dla potomnych:
1) Ściągamy Vistową wersję pliku dxdiagn.dll >
http://rapidshare.de/files/46515213/dxdiagn.dll.html, jest dla wersji 32bit ale nie robi to zadnej roznicy (przynajmniej u mnie, mam 64
2) Wchodzimy w %windir%\sysWOW64 albo %windir%\System32, zaleznie od wersji systemu, odnajdujemy plik dxdiagn.dll, (trzeba przejąć prawa do tego pliku, osobiscie nie mam pojecia jak to sie robi z poziomu systemu, wiec
TUTAJ sa 2 pliczki reg, jeden dodaje do menu kontekstowego opcje "Take ownership", drugi ja usuwa), zmieniamy jego nazwe na dxdiagn.dll.old.
3) Wklejamy do %windir%\sysWOW64 albo %windir%\System32 Vistową wersję pliku i viola, będzie działac.
Program nie wykrywa akceleracji 3D, bo w DX11 zmienila sie linijka kodu za to odpowiedzialna, a firma od NWN2 wydala oswiadczenie, ze siodemeczki na razie wspierac nie bedzie.