Również zamówiłem w Vobisie z prostego powodu, ceny i funkcjonalności. 499 zł w tym klawiatura za 99 zł to jak na system BOX nie jest dużo po premierze wątpię czy gdziekolwiek za 400 zł taką wersję się zakupi. Druga sprawa że szykuje mi sie zmiana procka a być może i płyty głównej + grafika. Do tego dojdą pewnie pamięci itd. więc z OEM pewnie byłyby problemy z ponowną aktywacją. Po trzecie, systemu nie kupuje sie co 2-3 lata, myślę że na Win 7 posiedzę tyle co na XP. Czyli już prawie 8 rok. Vista mnie szczęśliwie ominęła
Długo się wahałem nad tym zakupem ale... póki mam jakiś zapas gotówki lepiej skorzystać niż potem pluć sobie w brodę, że mogłem a nie skorzystałem. Myślę, że na tym zakupie się raczej nie straci, zadziwia mnie jednak opieszałość innych sieci typu komputronik czy sferis. Nie oferują nic... Ale porównując ceny Visty w ofercie tych sklepów, Vobis za którym nie przepadam wypada najtaniej. A klawiaturkę pewnie sprzedam bo opinie o niej różne słyszałem, ponoć mało wygodna. Albo komu na prezent oddam lub jako rezerwa zostawię
Pozdrawiam