Cześć!
Ze względu na swój negatywny stosunek do piractwa, nie chciałbym instalować Windows 7 RTM (gdy wycieknie w lipcu), co najwyżej poczekam do 22 października i kupię sobie oryginał. Nieco inaczej patrzę za to na wersje, które wyciekły po buildzie 7100 RC, a do których pasują klucze z wersji 7100 RC - uznaję je za wycieki kontrolowane i nie wydaje mi się, aby Microsoft miał tak naprawdę coś przeciwko ich wykorzystywaniu przez użytkowników 7100 RC (wydaje mi się, że jest odwrotnie).
Dopóki dana wersja akceptuje publiczne klucze, mogę jeszcze ją zainstalować - może to głupie, ale niespecjalnie uznaję to za faktyczne piractwo ....
Zbliża się czas, w którym muszę reinstalować system operacyjny.
Używam w tym momencie buildu 7100 RC x64 i być może zainstaluję go raz jeszcze, mogę też wrócić do oryginalnej Visty Ultimate x64. W grę wchodzą generalnie tyko systemy 64 bitowe (mam 4 GB RAM, dość szybki komputer).
Mam w związku z tym pytania do Was:
1. Jaki był ostatni wyciek testowych wersji Windows 7, w którym możliwe było wykorzystanie klucza z 7100 RC?
2. Czy widzicie jakieś konkretne różnice (chodzi mi o wypisanie plusów i minusów) pomiędzy RC 7100, a tym najnowszym wyciekiem? (ewentualnie jakimś poprzednim, stabilniejszym). Różnice w funkcjonalności, stabilności, konkretne błędy i problemy?
3. Czy warto w ogóle ściągać i instalować wspominany prawie-najnowszy build, czy może zainstalować RC 7100 i dać sobie spokój z wyciekami?
Z góry dzięki za konkretne odpowiedzi ...