TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows Azure

WindowsXP

Windows Azure
« dnia: 09 Grudzień 2008, 18:37:29 »
Witam. Windows Azure będzie następnym Windowsem i miał być w listopadzie, ale niestety została opóźniona o miesiąc.
Dodam z wikipedii:
Windows Azure ma bazować na Windows Serverze, oraz zawierać funkcje: w zakresie georeplikacji, zarządzania rozproszoną platformą systemową i architekturę zorientowaną na usługi
Drugi:
Jako pierwszy system z rodziny Windows będzie on wykorzystywać technologię cloud computing.

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
Odp: Windows Azure
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Grudzień 2008, 20:50:15 »
Może nie rób nowych tematów z 4 linijkami tekstu co? A jak już masz coś robić to wklej jakiś artykuł z gazety lub cóś i wytłumacz temat, a nie wkleisz dwie linijki z wiki(przeze mnie napisanych ;D).A o Azure każdy na pewno coś wie, nawet ze słyszenia. A tak wogóle to ciekawe jak ten Azure będzie wyglądał co? Czekam na jakiś wyciek. ;)
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

WindowsXP

« Odpowiedź #2 dnia: 09 Grudzień 2008, 22:04:59 »
Może nie rób nowych tematów z 4 linijkami tekstu co? A jak już masz coś robić to wklej jakiś artykuł z gazety lub cóś i wytłumacz temat, a nie wkleisz dwie linijki z wiki(przeze mnie napisanych ;D).A o Azure każdy na pewno coś wie, nawet ze słyszenia. A tak wogóle to ciekawe jak ten Azure będzie wyglądał co? Czekam na jakiś wyciek. ;)

Zapomianiałem dodać linijki. Błąd.

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Grudzień 2008, 15:30:19 »
Kiedy to ma być dostępne?

Offline tbgkol

• 2132
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Grudzień 2008, 15:36:06 »
Kiedy to ma być dostępne?
Witam. Windows Azure będzie następnym Windowsem i miał być w listopadzie, ale niestety została opóźniona o miesiąc.

Prosimy czytać uważnie! ;)

WindowsXP

Windows Azure czy Windows Cloud?
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Grudzień 2008, 18:47:03 »
No i zauważyłem poprawkę, do tego tekstu, że zamiast Windows Azure powinno być Windows Cloud?

« Odpowiedź #6 dnia: 11 Grudzień 2008, 20:38:43 »
Windows Cloud było jak jeszcze były plotki, MS nazywa to Azure, i jeśli pod pojęciem:
Windows Azure będzie następnym Windowsem
miałeś na myśli, że kolejną wersją (w sensie następcy) to jest błąd, Azure ma być systemem stworzynym specjalnie z myślą o technologii "Cloud computing" więc powinno się to poprawić np. na "Windows Azure to nowa edycja systemu Windows Server stworzona z myślą o zastosowaniu w Cloud Computing ..." wtedy nie ma wątpliwości :)

WindowsXP

« Odpowiedź #7 dnia: 12 Grudzień 2008, 14:41:33 »
Więc następcą Windowsa Server 2008 to Windows Azure, czy następca Windows Home Server to Windows Azure?

Offline tbgkol

• 2132
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Grudzień 2008, 15:09:03 »
Azure nie jest ani następcą HS ani 2k8! To są zupełnie inne systemy.

ziebal

« Odpowiedź #9 dnia: 12 Grudzień 2008, 15:33:08 »
Więc następcą Windowsa Server 2008 to Windows Azure, czy następca Windows Home Server to Windows Azure?

Następcą Windows Server 2008 będzie Windows Server 2008 R2...

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Grudzień 2008, 16:40:25 »
Mały bałagan powstał przy tym temacie :/ Autor się nie popisał  :P

WindowsXP

« Odpowiedź #11 dnia: 12 Grudzień 2008, 21:18:38 »

Co to za bzdury! Naprawdę przeczytaj sobie temat o Następcy Windowsa Server 2008!!!

Offline tbgkol

• 2132
« Odpowiedź #12 dnia: 12 Grudzień 2008, 21:22:01 »

Co to za bzdury! Naprawdę przeczytaj sobie temat o Następcy Windowsa Server 2008!!!

Skąd ty te info czytałeś z wikipedi? Nie rozśmieszaj mnie! Uwierz mi on ma 100 razy większą wiedzę o komputerach i sofcie niż ty. Wejdź tu http://www.microsoft.com/windowsserver2008/en/us/R2.aspx myślę że MS by specjalnie nie oszukiwał ludzi w dodatku na swojej oficjalnej stronie...

ziebal

« Odpowiedź #13 dnia: 12 Grudzień 2008, 21:34:17 »

A Ty drogie dziecko, przejdź się trochę po Internecie, bo Wikipedia jest jak dla mnie bardzo słabym źródłem informacji...
Polecam ci zwłaszcza blogi MVP i ewangelistów Microsoftu... A szczególnie blog Mariusza Kędziory...
Nie wiem czy znajdziesz na Wikipedii, więc masz link: http://blogs.technet.com/mkedziora/archive/2008/11/20/kolejna-wersja-windows-server.aspx  :-\

« Odpowiedź #14 dnia: 12 Styczeń 2009, 16:22:20 »
Podobno ten system ma się nazywać Strata (tak pisze na Wikipedii). ^^