No więc tak- mam dysk 80GB a na nim 3 partycje- Systemowa dla Win XP, użytkowa i systemowa dla Win 7. No i wszystko jest ok- systemy ze soba fajnie wspłpracują tzn- programy które mam zainstalowane na xp chodzą na 7 i na odwrót, stery, użądzenia tak samo wykrywają poprawnie ale mam jeden problem z grami na windows 7- mam w nich wyraźnie mniej fps niż na windows XP. W win 7 mam zainstalowane sterowniki do grafy- Intel(R) 82945G Express Chipset Family- najnowsze dedykowane pod windows 7 bo pobierane z windows update jako opcjonalna aktualizacja. ALe mimo tego gry na 7 mają duzo mniej fps niż na XP- np tibia (nie mówcie że to dno itp- ja o tym wiem a gra w to mój brat
) na xp jest w niej po 40fps a na 7 ledwo co do 10fps dochodzi- a to tylko tibia!! uruchamiałem więc inne gry- w cs jest to samo- max 20fps a gdy rzucę smoka albo jest kilka osób na raz na ekranie to mi spada do 5fps. W innych grach jest to samo. Robiłem test na wydajność ale to procesor wyszedł najgorzej a nie grafika. Ustawiłem też aby efekty graficzne w systemie zredukowac do minimum czyli ustawić na największą wydajnosć ale to w tibia dało efekt 1fps więcej a w cs 2-3fps w innych grach to samo. W dodatku powiem ze cała reszta spisuje się doskonale- areo działa, wszystko chodzi płynnie...
Wiem że moja grafika to "szit" ale zaś bez przesady. Aha no i jak kiedyś miałem viste miałem podobny problem. Na xp nie mam żadnych problemów.
EDIT: no i sprzęt:
PROCESOR: Intel(R) Celeron(R) CPU 2.80
RAM: 1.50GB (jedna kość 512 druga 1gb)
GRAFIKA: Intel(R) 82945G Express Chipset Family 128mb (zintegrowana oczywiście)
DYSK: Segate (nie wiem jaki model) 80GB
Windows 7 RC 7100 PL i Windows XP Home SP3 PL