TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Instalka Win7 (64bit na Lapku)

Instalka Win7 (64bit na Lapku)
« dnia: 29 Lipiec 2009, 22:34:07 »
Witam Wszystkich jestem nowy więc mogę mylić działy :( Jeśli tak to bardzo Przepraszam

Mam Kilka pytań odnośnie Instalki

Posiadam teraz aktualnie Viste 64 bit ENG

Ściągam już sobie windows 7 + oryginalny klucz ze strony Microsoftu

I moje pytanie jest takie czy mogę mieć dwa systemy operacyjne viste i 7 dodam ze niedawno zakupiłem laptopa Toshiba Satellite A305-S6858
Na Xp SP3 nie było z tym żadnego problemu wiec pytam.

Czy istnieje jakieś spolszczenie... może być beta do win7 ??

Porszę o Pomoc. :) Pozdrawiam

Odp: Instalka Win7 (64bit na Lapku)
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Lipiec 2009, 22:40:10 »
1. jaki bulid ściągasz
2. spolszczenie powinno być w WU zależy jaki ściągasz bulid

« Odpowiedź #2 dnia: 29 Lipiec 2009, 23:08:47 »
Build 7100, skoro ze strony M$.

Spolszczenie jest w Windows Update, tak jak pisze kolega wyżej.

Możesz mieć Vistę i W7 (po instalacji pozmieniaj sobie opcję uruchamiania przy pomocy programu EasyBCD)
« Ostatnia zmiana: 29 Lipiec 2009, 23:10:46 wysłana przez Grynio »

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Lipiec 2009, 23:11:14 »
Build 7100, skoro ze strony M$.
Spolszczenie jest w Windows Update, tak jak pisze kolega wyżej.

Z wypowiedzi kolegi nie wynika jednoznacznie, że ze strony MS bo jest w dwuznacznie napisane ;)

« Odpowiedź #4 dnia: 29 Lipiec 2009, 23:25:50 »

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Lipiec 2009, 23:37:34 »
Możesz mieć 2 systemy, tylko musisz partycje przygotować.

PL jest na WU.

« Odpowiedź #6 dnia: 30 Lipiec 2009, 16:29:18 »
Posiadam niestety jedna partycje bo od nowosci byla ;/

mogę utworzyć partycje zabierając miejsce z końca dysku poprzedniej partycji tak by niej nie kasować ??

Czy Mogę to zrobić Partition Magic'em ?? Jeśli nie to jaki polecacie Program. :]

Mogę zainstalować na tej samej partycji tylko w innym oddzielnym folderze (czy to nie będzie mieć komplikacji z vista ??

Noi najważniejsze jak usunąć win7 jak wygaśnie ta wersja beta ??

------------------
Pytanie do Winows VIsta:

Posiadam Aktualnie Windows Vista Home Premium (SP1, 64bit) ENG czy jest możliwość ściągnięcia spolszczenia do tej wersji

bez łamania praw autorskich :>
« Ostatnia zmiana: 30 Lipiec 2009, 16:34:08 wysłana przez Omer »

Offline KilKr

• 274
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Lipiec 2009, 17:02:53 »
Posiadam niestety jedna partycje bo od nowosci byla ;/

mogę utworzyć partycje zabierając miejsce z końca dysku poprzedniej partycji tak by niej nie kasować ??

Czy Mogę to zrobić Partition Magic'em ?? Jeśli nie to jaki polecacie Program. :]

Mogę zainstalować na tej samej partycji tylko w innym oddzielnym folderze (czy to nie będzie mieć komplikacji z vista ??

Noi najważniejsze jak usunąć win7 jak wygaśnie ta wersja beta ??

------------------
Pytanie do Winows VIsta:

Posiadam Aktualnie Windows Vista Home Premium (SP1, 64bit) ENG czy jest możliwość ściągnięcia spolszczenia do tej wersji

bez łamania praw autorskich :>
Rozmiar partycji bez utraty partycji możesz zmienić np. Partition Magic lub Acronis Disc Director. Instalacja na tej samej partycji ale w innym folderze jest chyba niemożliwa, ale nigdy czegoś takiego nie próbowałem. Co do usunięcia W7 po wygaśnięciu to mając drugi system najłatwiej chyba usunąć partycję lub ją sformatować oraz usunąć z boot menu Visty.
Zmienić języka w Viście Home Premium bez złamania licencji się nie da. Możesz używać tej wersji językowej, na którą zakupiłeś licencję. Nie do końca ;) legalnie możesz zmienić język np. programikiem Vistalizator.