TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z dostępem do plików - uprawnienia

Problem z dostępem do plików - uprawnienia
« dnia: 18 Sierpień 2009, 09:12:00 »
Mam dość skomplikowany problem:
Otóż miałem komputer pod XP, ale wirus zjadł mi pliki systemowe, więc miałem genialną koncepcję, ze dokupię drugi dysk, zainstaluję Windows 7 a potem podepnę stary dysk i odzyskam wszystkie pliki. Wszystko się z grubsza udało, mam teoretycznie dostęp do tych plików, ale... Żeby wejść w dowolny folder, którego "administratorem" jest konto na tym windowsie XP, muszę wymuszać przejęcie własności administratora z W7. Co gorsza, jak już to wymuszę to i tak nie mam dostępu do plików bo "nie jestem ich właścicielem"...

Czy da się to jakoś globalnie przejąć, ew. użyć jakiego programu do skopiowania tych plików na dysk W7? Bardzo proszę o pomoc.

Odp: Problem z dostępem do plików - uprawnienia
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Sierpień 2009, 10:25:39 »
Mam dość skomplikowany problem:
Otóż miałem komputer pod XP, ale wirus zjadł mi pliki systemowe, więc miałem genialną koncepcję, ze dokupię drugi dysk, zainstaluję Windows 7 a potem podepnę stary dysk i odzyskam wszystkie pliki. Wszystko się z grubsza udało, mam teoretycznie dostęp do tych plików, ale... Żeby wejść w dowolny folder, którego "administratorem" jest konto na tym windowsie XP, muszę wymuszać przejęcie własności administratora z W7. Co gorsza, jak już to wymuszę to i tak nie mam dostępu do plików bo "nie jestem ich właścicielem"...

Czy da się to jakoś globalnie przejąć, ew. użyć jakiego programu do skopiowania tych plików na dysk W7? Bardzo proszę o pomoc.
Tak da sie musisz przejac pliki i folder w Windws 7 na własnosc.Sciagnij http://odsiebie.com/pokaz/4165326---2456.html i dodaj do rejestru klucz installtakeovership.reg po najechaniu na folder i prawokliku po dodaniu klucza pojawi sie opcja przejmij na wlasnosc ;)

Odp: Problem z dostępem do plików - uprawnienia
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Sierpień 2009, 15:26:17 »
Pomogło! Wielkie, wielkie dzięki :)