TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Win7 64bit + audigy + mikrofon - problem

Win7 64bit + audigy + mikrofon - problem
« dnia: 25 Grudzień 2009, 18:31:22 »
Witam, zainstalowałem dziś przerobione sterowniki do SB Audigy - problem polega na tym, ze nie wykrywa mi mikrofonu mimo tego ze jest podlaczony a w glosnikach slychac glos mowiony przez mic'a - co zrobic, żeby działał mikrofon?

Sterowniki do przerobka Daniel K.
System Win7 64bit
Karta dzwiekowa SB audigy (sb0090)

Dzwiek 5.1 bardzo dobrze dziala, jedyny problem ze nie moge sobie pogadac na skype.

Offline matys1

• 275
Odp: Win7 64bit + audigy + mikrofon - problem
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Grudzień 2009, 10:54:37 »
Ktora masz paczke od Daniela? W 3.6 nie bylo problemow z mic. Spr,. tez ten temat http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,653.msg41165.html#msg41165 tam jest rozwiazanie jezeli chodzi o mic. (patrz foto)

« Odpowiedź #2 dnia: 26 Grudzień 2009, 11:39:06 »
Witam, mam wersje SB_Audigy_Series_Support_Pack_2.5 - i wszystko chodzi super oprocz tego mikrofonu - nie wiem czemu w glosnikach slychac moj glos a na programach (np. skype) wogóle nic nie działa.
Jeśli chodzi o link ktory podales to juz wczesniej go sprawdzałem i niestety po wlaczeniu jakosci DVD w mic nic nie dało.

---
Właśnie znalazłem link z opisem sterownikow 3.6 - jeden z poprawionych bledow chyba dotyczy mojego problemu
Nie bede podawał linku bo nie wiem czy z zewnetrznych stron jest zgodne z regulaminem, ale przytocze jedna poprawke:

- Fixes Microphone not available on Audigy1 cards on Windows 7 / Vista.

Sprwadze czy sprwdzi sie u mnie i napisze.
« Ostatnia zmiana: 26 Grudzień 2009, 12:18:26 wysłana przez przemq »

« Odpowiedź #3 dnia: 26 Grudzień 2009, 11:50:15 »
Właśnie jestem po testach i po instalacji :)

Wszystko zaczęło ładnie działać - po prostu miałem jakąś starą wersję. Jeśli komuś się to przyda, to warto zainstalować conajmniej wersje 3.6 Daniel K.

Dźwięk przy włączonym +20db boost wogóle nie robi zniekształceń ani szumów.

Polecam.
« Ostatnia zmiana: 26 Grudzień 2009, 12:17:49 wysłana przez przemq »