Mam problem z Age of Empires II, otóż gdy biorę tworzenie scenariusza lub quick game'a, trawa jest z zielonymi pikselami i czerwonymi ale gdy zagram w kampanię wszystko jest normalne. Ustawianie kompatybilności z XP i 98 nic nie daje, instalowanie z płyty DirectX 6 też nic nie dało. Wiem że dla kogoś to nie jest problem, ale mnie to trochę denerwuje, a chciałbym zagrać w pełni działającą grę. Ciekawe czy wysłanie maila z problemem do Microsoftu by coś pomogło, w końcu tak się starają żeby Win 7 był zgodny ze wszystkimi programami i grami. Edit: Wreszcie mi się udało pokonać to! Znalazłem nieoficjalnego patcha do gry, co poprawia AoE i ten błąd!
Oto patch:
http://aok.heavengames.com/blacksmith/showfile.php?fileid=9636# Przed wypakowaniem zróbcie kopie tych folderów i plików!
- History
- Data
- language.dll
- language_x1.dll
Patch zmienia język gry na angielski ale to nie problem, przecież tą grę to można nawet po ciemku zagrać jak ktoś zna tę grę na wylot.
Poradę można przykleić w dziale Gry, przynajmniej nie będzie tematów z pytaniem czego jest nie taka grafika jaka powinna być.