TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Instalacja gier (GTA IV, COD5...)

Pepsko

Odp: Instalacja gier (GTA IV, COD5...)
« Odpowiedź #60 dnia: 15 Styczeń 2009, 11:40:46 »
teraz ja dodam cos od siebie %-)

stalker CLEAR SKY :) gra pod 7 chodzi o niebo lepiej na dx 10 jak pod dx9 na xp ... gra dostala niesamowitego kopa nawet gpu tak bardzo sie nie grzeje pod se7en

Mirror's Edge - GRa zainstalowana bez problemu , odpala sie szybciej jak na xp ... Przy 7 gra chodzi jakbym conajmniej zmienil klocka z 2ghz na jakies 3ghz ... Gra nie zwalnia ani nic . Rozgrywka stala sie o wiele przyjemniejsza jak na xp

Jak do tej pory przy grach nie zauwazylem zadnych problemow , nawet crysis pod dx10 chodzi płynniej jak przy dx9 hahha

pozdrawiac %-)

« Odpowiedź #61 dnia: 15 Styczeń 2009, 21:21:38 »
Mirror's Edge

w czym to instalowales ? u mnie jest blad podczas instalacji "nie mozna skopjowac pliku mov.cab"
moze to wina winrara ?

« Odpowiedź #62 dnia: 15 Styczeń 2009, 21:46:38 »
@pepsko:
jaki masz system 32 czy 64bit?
stalker CS rusza z płyty czy z "noCD patch"?

u mnie do większości gier musiałem szukać rozwiązań noCD bo mówi że nie mam płyty...
Wiedźmin, wyżej wymieniony, Assassin's Creed, Crysis, NFS-MW działają bez problemu. nie pamiętam czt Fallouta nie instalowałem ale i tak później to zrobie.
Z wydajnością nie mam porównania bo długo windowsa nie używałem a teraz z "7"  mam troche wydajniejszą karte grafiki niż przy XP więc jest lepiej ale nie wiem czego to zasługa.
cały czas działam na Windows 7 beta1 64bit i jak na razie to mam jeden kłopot ale to do innego tematu.
Pozdrawiam i na koniec witam jako nowy użytkownik forum wszystkich zgromadzonych.

Pepsko

« Odpowiedź #63 dnia: 16 Styczeń 2009, 00:12:22 »
32 bity , jakos 64 mi nie jest potrzebna... oczywiscie wersje nocd %-)

« Odpowiedź #64 dnia: 16 Styczeń 2009, 01:18:30 »

Offline Mercor

• 557
« Odpowiedź #65 dnia: 16 Styczeń 2009, 01:24:00 »
Mirror's Edge

w czym to instalowales ? u mnie jest blad podczas instalacji "nie mozna skopjowac pliku mov.cab"
moze to wina winrara ?

Jeśli nie można skopiować pliku to albo uszkodzona płyta, obraz płyty lub archiwum rar - najprawdopodobniej.
Najprostsze rozwiązanie - reklamuj płytkę z grą u wydawcy albo w sklepie, i po prosblemie. Albo ściągnij sobie z sieci, jeśli posiadasz legalną kopię to nic się nie stanie jak pobierzesz ;)

Offline TaS

« Odpowiedź #66 dnia: 16 Styczeń 2009, 09:12:52 »
Witam

Macie moze jakies rozwiazanie dla NFS underground? Niby dziala, uruchamia sie ale...przy pierwszym zderzeniu sie z samochodem policji wywala do windowsa... Grafika - asus GF 9600GT, na win xp nic takiego sie nie dzieje. Probowalem juz trzybow kompatybilnych z vista i xp i uruchamialem tez z przywilejami administratora....
Fallout 3 przy uruchamianiu w trybie kompatybilnym z xp i vista krzyczy, ze nie ma plyty. uruchamiany normalnie przy odpaleniu launchera zwiesza go i nic nie pomaga oprocz resetu, raz udalo mi sie wejsc przez niego do ustawien grafiki ale po chwili tez sie zwiesil...
Aha - sterowniki do grafiki sa pobrane.

Pozdrawiam zgromadzonych

« Odpowiedź #67 dnia: 16 Styczeń 2009, 12:47:40 »
w NFS Underground była policja? w MostWonted owszem i teraz w Undercover jest. Może o tą ostatnią ci chodzi?

Offline TaS

« Odpowiedź #68 dnia: 16 Styczeń 2009, 15:06:44 »
rzeczywiscie moj blad - oczywiscie o undercover chodzilo...

« Odpowiedź #69 dnia: 17 Styczeń 2009, 19:41:44 »
a wie ktos jak zainstalować Fable Lost chapters  :-\ ??
Intel Core2 Duo E8400 3.0 Ghz; Asus P5Q PRO; A-DATA 4 GB RAM DDR2 800 Mhz;  Radeon HD 4850 IceQ 4 HIS 512 Mb; Enermax 626 W modu 82+; Antec Three Hundred Gamer

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
« Odpowiedź #70 dnia: 17 Styczeń 2009, 19:45:45 »
Witam

Fallout 3 przy uruchamianiu w trybie kompatybilnym z xp i vista krzyczy, ze nie ma plyty. uruchamiany normalnie przy odpaleniu launchera zwiesza go i nic nie pomaga oprocz resetu, raz udalo mi sie wejsc przez niego do ustawien grafiki ale po chwili tez sie zwiesil...
Aha - sterowniki do grafiki sa pobrane.

Pozdrawiam zgromadzonych

Fallout 3 mam orginał pózniej zainstaluje...może jutro napisz co i jak...

Edit:Fallout 3 działa bez problemu kolega zamiast bzdety pisac niech sobie kupi orginał...
« Ostatnia zmiana: 18 Styczeń 2009, 15:40:55 wysłana przez gregor_y »

Offline TaS

« Odpowiedź #71 dnia: 19 Styczeń 2009, 10:15:43 »
kolega ma oryginal a co wiecej - oryginal w wersji kolekcjonerskiej...
/jesli nie wiesz kolego czegos na pewno prosze zebys nie oskarzal innych o zlodziejstwo.../

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #72 dnia: 19 Styczeń 2009, 10:29:13 »
kolega ma oryginal a co wiecej - oryginal w wersji kolekcjonerskiej...
/jesli nie wiesz kolego czegos na pewno prosze zebys nie oskarzal innych o zlodziejstwo.../

Możliwe faktem jest że działa i tyle...ja po prostu pisze że działa akurat posiadam orginał(F1 i F2 też org)...hm musze sprawdzic czy f1 i f2 działają :)

Offline TaS

« Odpowiedź #73 dnia: 19 Styczeń 2009, 10:44:43 »
widzisz, myslalem ze jakies przepraszam zobacze ale widac to za duzo... coz...
Instalowales w jakims trybie kompatybilnosci czy przy ustawieniach standardowych?

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #74 dnia: 19 Styczeń 2009, 10:47:36 »
Standardowych...tak samo jak na Viscie normalna instalacja i odpalanie...a przed tym zainstalowałem patch 1.1.0.35

Skoro tak ci zależy to przepraszam no chodz przytule cie jesli tak ci zalerzy :)

Wiesz jest pewna różnica ja posiadam wersje angielską a ty polską tak?

Nigdy nie kupuj polskiej wersji jezykowej zawsze są jakies problemy a to opóznienia z patchami itd...

Edit:Jeszcze DX9 zainstalowałem najnowszą wersje ze stroniki MS...ale też to chyba zrobiłes...
« Ostatnia zmiana: 19 Styczeń 2009, 10:52:19 wysłana przez gregor_y »