TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

VideoMate S350

Offline run3

VideoMate S350
« dnia: 24 Lipiec 2009, 11:52:31 »
Witam

Jakie polecacie program do ogladanie tv  poprzez tuner  tv sat tylko małe ale musi mieć wybór wejścia wyjścia .Tylko  szukam czegoś działajacego pod widows 7 64 bit ,gdyż orginalne nawet najnowsze oprogramowanie wywala mi bład.

Offline michau

• 3974
Odp: VideoMate S350
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Lipiec 2009, 12:50:29 »
Z kilku powodów tj. Windows 7 jest nowym systemem operacyjnym a także to że na x64 jest mało aplikacji więc proponuję szukać programów x86 kompatybilnych z Vistą.

Próbowałeś uruchamiać z kompatybilnością do Visty?

Offline run3

« Odpowiedź #2 dnia: 28 Lipiec 2009, 19:39:48 »
Gdyby to było takie proste nie pytałbym.

Orginalny program ComproDTV 2.5 niestety wywala błąd sterownika i jakakolwiek próba kończy sie nieodpaleniem pliku konfiguracyjnego.Jedynie Christv prawidłowo działa lecz problem polega na tym że po przeskoczeniu na odpowiedni kanał znika całkowicie obraz i nie mam możliwości ustawienia ponownie obrazu (tylko odinstalowanie i zaistalowanie aplikacji od nowa ).Próbowałem masy programów i zawsze był problem. Dlatego niestety wróciłem do Xp gdyż komp działa też jako tv i jest mi to nie jako potrzebne .Jeszcze zastanawiam się czy próba uaktualnienia xp do  seven nie przyniesie korzysci w postaci poprawnie działającego programu lub żeby chris tv się nie wywalal.Chyba że zna ktoś rozwiązanie na błąd programu ComproDTV 2.5 a brzmi on tak: (błąd aplikacji 0x1002000A).

Offline Grechu

• 153
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Lipiec 2009, 19:44:37 »

Offline run3

« Odpowiedź #4 dnia: 28 Lipiec 2009, 19:53:17 »
nie działa próbowałem .
Programy testowane .

1.ComproDTV 2.5-otwiera sie i wywala bład  .po kasacji komunikatu nie ma mozliwości konfiguracyjnych żadnych .
2.Ktv-Dział tylko tryb 4:3 (mam 22 cale 16:9)
3.Christv -działa do czasu wyłaczenia lub zmiany kanału
4.Alt DVB-brak reakcji
5.ProgDVB-dział ,lecz brak mozliwości ustawienia rozdzielczości(widows jak na tv z lat 60 :):) )
6 i jeszcze dwa czy trzy ale już nie pamietam jakie.
Cały czas kombinuje gdyz na xp musiałem sie przesiąć tylko dlatego a od stycznia mój komp nie wiedział co to system windows xp:(:(:(:( ;D

Jakoś poradziłem sobie  i K!TV działa w miare, lecz nie mogę go zmusić do prawidłowej pracy w trybie 16:9 i mam czarne pasy.Narazie może byc.

Jezeli ktoś ma jednak jakieś propozycje rozwiązania problemu ,to chętnie  sprubuję :):)
« Ostatnia zmiana: 30 Lipiec 2009, 11:28:13 wysłana przez run3 »

Offline run3

« Odpowiedź #5 dnia: 31 Lipiec 2009, 08:48:41 »
Witam

Problem rozwiazany .Świetnie daje sobie radę Best Player

I w dodatku nie wyłąncza areo :):)
« Ostatnia zmiana: 31 Lipiec 2009, 08:58:14 wysłana przez run3 »

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Sierpień 2009, 09:54:43 »

I w dodatku nie wyłąncza areo :):)

We właściwościach każdego programu możesz ustawiać żeby kompozycje były wyłączane.

Offline run3

« Odpowiedź #7 dnia: 03 Sierpień 2009, 16:17:10 »
Wiem ,ale tu mam bez żadnej zabawy .Po za tym ,chodziło mi o obraz 16:9 z którym w przeważającej większości były ogormne problemy.Dodatkowo  obsługa rodzielczoci HD  dawała wiele do życzenia.Posiadam widows  7 64 bit nie zawsze jest to takie proste ,gdyż kontatybilność z aplikacjami 32 bitowymi czasami wymaga sporo zachodu.
Niestety nie działa mi orginalna aplikacja Compro DVT ,ale  poczekam aż wypuszczą nowszą wersję ,chyba że znajdę sposób na błąd jaki się generuje.Doszedłem do tego że jest to błąd mixera dźwięku  związany ze zintegrowaną karta dźwiękową .Niestety nie mam jeszcze lekarstwa.Na nowszej wersji oprogramowania nie mam juz kodu błedy tylko bład sterwonika ząs na innych aplikacjach normalnie mi chodzi  i szlag mnie trafia że taka prosta rzecz mnie zaskoczyła :):))::):):) ale wczesniej czy póżniej dam sobie radę ,no chba że ktoś wcześniej będzie wiedział co za diabeł siedzi .
Atutaj tak wyglada bład :