Witam,
Więc tak, mam zainstalowane 2 zintegrowane karty dźwiękowe i 1 dokupioną na PCI. Aktualnie korzystam z tej dokupionej ponieważ z tyłu zintegrowana uległa uszkodzeniu, ale pamiętam, że działała bezproblemowo.
Jednak jest taki haczyk, że muszę korzystać teraz ze słuchawek z krótszym przewodem i podpinanie go do z tyłu w znacznym stopniu ogranicza mi swobodę ruchu. Kabel jest za krótki.
Dlatego chcę wykorzystać wejście AUX (zielone), które posiadam z przodu obudowy. Jednak po podpięciu tam wtyczki nie wydobywa się ze słuchawek żaden dźwięk. Słychać lekki szum, który nasila się po włączeniu muzyki. A więc coś reaguje. Jest to szum taki jak zazwyczaj słuchać po podłączeniu słuchawek do dowolnej karty zintegrowanej, a więc norma, gdyby nie to, że nie słychać innych dźwięków.
Przedstawiam screen na którym widać panel Dźwięk i wybór na domyślne urządzenie odtwarzania, które zawiera informację o przednim wejściu:
Dodam, że przy testowaniu i odtwarzaniu muzyki porusza się zielone światełko sygnalizujące odtwarzany dźwięk.
Co zrobić, aby działało mi przednie wejście?