TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Instalacja aplikacji oraz deinstalacja win7

Instalacja aplikacji oraz deinstalacja win7
« dnia: 20 Grudzień 2008, 13:17:49 »
Po wszystkich "pozytywnych" komentarzach ludzi chcialem zobaczyc jak sprawuje sie sytem.I tutaj 1 problem.
1.Jak zainstalowac program do obslugi obrazow jak deamon tools,alkohol120 itd.jak wiadomo aplikacja wymaga restartu systemu ,zeby byla w stanie sie zainstalowac.na xp po resie wszytko szlo do porzodu a na win7 po kazdym restarcie aplikacja wymaga kolejnego restartu i tak w nieskoncznosc przez co nie idzie wgrac programu.
2.jak aktywowac system ,zeby nie byla to wersja 30 dniowa?
3.jest sens dogrywac jakies sterowniki od mobo i grafiki i dzwieku?(dzwiek dziala z tym ,ze nie moge ustawic prawdopodobnie systemu 5.1 blblalba,karta grafiki jest wykrywana poprawnie jako model z seri hd4850 no i usb tez dziala oraz internet)

« Ostatnia zmiana: 02 Styczeń 2009, 13:06:56 wysłana przez hart88 »

Offline umcs

• 229
Odp: Instalacja roznych programow i aktywacja systemu
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Grudzień 2008, 15:19:18 »
ad.1) Demona chyba się nie da zainstalować, ja używam PowerISO, Alkoholu nie tykam więc nie wiem.
ad.2) System można scracować, trzeba sobie wygooglować  ;)
ad.3) Nie wiem jai jest sens, ale ja zainstalowałem, chociaż dlatego, żeby działały słuchawki z przedniego panelu, mikrofon i takie tam pierdoły. Net mi nie działał bez sterowników USB (chyba) więc musiałem zainstalować.
Uczyłem się indyjskich tradycji, szukałem wyciszenia, ćwiczyłem jogę, uczyłem się "Kamasutry", spróbowałem herbatę "Lipton" i zdecydowałem dalej PIĆ WÓDKĘ.

Odp: Instalacja aplikacji oraz deinstalacja win7
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Styczeń 2009, 13:07:10 »
Mam jeszcze pytanie dotyczace odinstalowywania WIn7.Wgrywalem go na pusta partycje i usunalem z poziomu win xp poprzed dysk->formatuj ,ale niestety przy wlaczaniu sie pc w oknie "botowania" nadal mam do wyboru win7 ,ktore jednak sie nie wlaczy bo nie ma juz plikow.Tak wiec chcialbym sie dowiedziec jak usunac wybor tego win7 ,zeby system automatycznie ładował xp'ka

« Odpowiedź #3 dnia: 02 Styczeń 2009, 13:43:42 »
musisz zedytować boot.ini

Offline Theo

• 118
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Styczeń 2009, 14:04:06 »
musisz zedytować boot.ini

Edycja boot.ini nic nie da gdyż od Visty jest wprowadzony nowy boot loader. Musisz mieć płytę instalacyjną WinXp i za jej pomocą w konsoli zalogować się na system na dysku i wpisać fixmbr lub fixboot.
Szczegóły tutaj: http://support.microsoft.com/kb/314058/pl
HP dv6-2120ew, Windows 7 SP1

« Odpowiedź #5 dnia: 03 Styczeń 2009, 12:36:26 »
okej
potrzebna jest plytka od windowsa.przy instalacji trzeba kliknac r czy tam f10(ja klikalem oba)
jak wlaczy sie konsola to wybieramy nr z partycja windowsa ,ktory jest naszym glownym(w moim przypadku xp na partycji c[nr.1]) pozniej enter
wpisujemy haslo administratora(jesli go nie ma to enter)pozniej wpisujemy fixboot i tyle.efekt taki jak chcialem,czyli wszytko powrocilo do stanu oryginalnego.

« Odpowiedź #6 dnia: 03 Styczeń 2009, 13:23:41 »
No wiec mam podobny problem. Zrobilem juz fixboot i laduje mi sie tylko xp. Ale chcialbym usunac windows 7. Probowalem usunac katalog windows na dysku d (bo tam mialem zaintalowany win7) i nie chce usunac. Tak samo na dysku c nie chce usunac katalogu boot. Prosze o rade bo nie moge uzyc tych 7 giga a chcialbym zaintsalowac Viste do tetsowania...Pozdrawiam

Odp: Instalacja roznych programow i aktywacja systemu
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Styczeń 2009, 13:47:16 »
ad.1) Demona chyba się nie da zainstalować, ja używam PowerISO, Alkoholu nie tykam więc nie wiem.

Z tym się zgodzę, ani alkohola ani deamona nie zainstalujesz, wymagany restart i dalsza i instalacja i tak cały czas...

PowerISO działa bez zarzutów :)
Sempron 2.8+(2400Mhz), GA-K8NS, Ram Geil 2GB DDR, X1650Pro 256, HDD:Samsung250, Maxtor160, Seagate80, SBAudigy 4ZS, Samsung 24", Chieftec 450W

« Odpowiedź #8 dnia: 03 Styczeń 2009, 17:53:10 »
No wiec mam podobny problem. Zrobilem juz fixboot i laduje mi sie tylko xp. Ale chcialbym usunac windows 7. Probowalem usunac katalog windows na dysku d (bo tam mialem zaintalowany win7) i nie chce usunac. Tak samo na dysku c nie chce usunac katalogu boot. Prosze o rade bo nie moge uzyc tych 7 giga a chcialbym zaintsalowac Viste do tetsowania...Pozdrawiam

Program unlocker usunie wszystko! (czasami dopiero po restarcie kompa)...właśnie to zrobiłem, tyle!

« Odpowiedź #9 dnia: 03 Styczeń 2009, 18:53:44 »
Hmm ale czy tak dlugo usuwa ?? bo ja zaznaczylem i strasznie dlugo wykonuje te operacje..

« Odpowiedź #10 dnia: 03 Styczeń 2009, 19:01:27 »
Ale kotłuje do skutku, jak masz szybszy sposób to wal śmiało( z poziomu DOS byłoby szybciej)!;D......CIERPLIWOŚCI!

Offline Mercor

• 557
« Odpowiedź #11 dnia: 03 Styczeń 2009, 19:21:28 »
3.jest sens dogrywac jakies sterowniki od mobo i grafiki i dzwieku?(dzwiek dziala z tym ,ze nie moge ustawic prawdopodobnie systemu 5.1 blblalba,karta grafiki jest wykrywana poprawnie jako model z seri hd4850 no i usb tez dziala oraz internet)

Instalacja sterow do grafiki od ATI a nie od MS ( o ile MS nie daje do tych kart tego samego sterownika ) moze zwiekszyc wydajnosc\usunac problemy w aplikacjach 3d ( w wiekszosci gier np. ) - ale nie musi. U mnie niektore zwlaszcza starsze gry na sterze od MS nie chca chodzic.

« Odpowiedź #12 dnia: 06 Styczeń 2009, 11:07:31 »
z poziomu DOS byłoby szybciej
normalnie to w dosie nie zobaczysz partycji ntfs :)
potrzebujesz czegoś takiego:NTFS Reader for DOS

pozdr

« Odpowiedź #13 dnia: 07 Styczeń 2009, 04:10:07 »
Do graficznego usówania polecam livecd jakiegoś linuxa. Oczywiście trzeba z niego zabootować :)

« Odpowiedź #14 dnia: 07 Styczeń 2009, 20:19:37 »
WinPE z Sevena jest najlepszy do tego. Odpal kompa z płyty instalacyjnej i wciśnij Shift + F10 na pierwszym oknie instalatora.