TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

czy to, że się zawiesza to może być wina u mnie CHKDSK?

czy to, że się zawiesza to może być wina u mnie CHKDSK?
« dnia: 06 Sierpień 2009, 20:56:34 »
Witam. Zakładałem już kiedyś temacik, że mój PC zawiesza się całkowicie, ale nie mogłem go odnaleźć, żeby kontynuować, było to już jakieś 2mies od ostatniego posta, a było ich dosyć sporo. Miała to być wina mojego dysku, który należał do wadliwej serii, ale jednak to nie była jego wina, nie wiedziałem co z robić z tym dalej, ale przeczytałem dzisiaj newsa na windows7.pl i powracam z pytaniem. Jakie jest prawdopodobieństwo na moim PC, że to jest wina systemu? Mam tam build 7127 x64. Problem objawia się tym, że obraz na matrycy zostaje "zamrożony" i działa tylko restart.

PS. Nie mam możliwości odpisywania na bieżąco, bo jestem na wakacjach i od czasu do czasu korzystam tylko z darmowej sieci na rynku.

Offline BL4CK

Odp: czy to, że się zawiesza to może być wina u mnie CHKDSK?
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Sierpień 2009, 21:02:46 »
Wina systemu albo ramu!oczywiście jeśli nie robiłeś żadnego oc możesz jeszcze ewentualnie sprawdzić temp. to co mówisz ze to może dysk owszem słyszałem wina bad sektory itd głowicy ale to myślę ostateczna przyczyna.

Memtestem najlepiej kilka razy dla pewności!
« Ostatnia zmiana: 06 Sierpień 2009, 21:09:00 wysłana przez BL4CK »

Odp: czy to, że się zawiesza to może być wina u mnie CHKDSK?
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Sierpień 2009, 21:05:30 »
Memtest, nie pokazał mi błędów, skanowałem z bootowalnej plytki, ale nie jestem pewien czy dobrze to zrobilem. A w ogóle da się jakoś, źle użyć memtesta?