TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Aero Standard na starej karcie!

Aero Standard na starej karcie!
« dnia: 08 Sierpień 2009, 19:27:26 »
Witam! Na swoim kompie posiadam kartę graficzną Geforce 2 GTS 64MB. nie obsługuje ona Aero Glass. Ale czy można na niej uruchomić Aero Standard? Chodzi o ten co jest w Viście Basic... Bez przezroczystości... Ale tak jakby nieprzeźroczyste szkło jest. Gdzieś czytałem, że w Sevenie jest opcja wymuszenia włączenia Aero, a na Viście nie, ale to chyba bajka.

Powtarzam nie chcę włączyć Aero Glass, a jedynie Aero Standard.

Chodzi mi o to:

http://4.bp.blogspot.com/_3K4W4urE4QA/RyHJWjQ-tjI/AAAAAAAAAEg/HmkgeU7oGjE/s400/Aero%2BEnabled.jpg

Mam Windows 7 RC build 7100.
« Ostatnia zmiana: 08 Sierpień 2009, 19:28:59 wysłana przez kacperlis »

Odp: Aero Standard na starej karcie!
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Sierpień 2009, 20:01:42 »
Musisz znalezc sterownik zgodny z WDDM dla twojej starej karty grafiki.Nastepnie uruchamiasz edytor rejestru wpisujac regedit potem musisz znalezc 2 klucze:HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\Composition i zmienic wartosc na 1 potem znalezc klucz HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\CompositionPolicy i wartosc zmienic na 2 nastepnie zatrzymac i uruchomic usluge DWM wpisujac w cmd net stop uxsms a nastepnie net start uxsms.Powinno zadzialac

Odp: Aero Standard na starej karcie!
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Sierpień 2009, 22:11:25 »
Okej dzieki, jutro się tym zajmę.

Mozesz mi powiedzieć które sterowniki to obsługują?

Obawiam się że WDDM to ta płyta nie obsługuje...
« Ostatnia zmiana: 08 Sierpień 2009, 22:20:59 wysłana przez kacperlis »